Sve vesti Svet

HAOS I TOTALNA ANARHIJA! U JUŽNOJAFRIČKOJ REPUBLICI VOJSKA NA ULICAMA, IMA ŽRTAVA, GRAĐANI PROTIV GRAĐANA! (VIDEO)

Najmanje sedam osoba je ubijeno i nekoliko stotina uhapšeno tokom nereda koji su u Južnoj Africi izbili posle hapšenja nekadašnjeg predsednika Jakoba Zume. U pokušaju da suzbiju nasilje, južnoafričke vlasti rasporedile su vojsku na ulice gradova u kojima su zabeleženi najžešći neredi, ali su i uprkos tome tokom dana paljene prodavnice i stambene zgrade.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Među žrtvama je šestomesečna beba, koju je zalutali metak pogodio u glavu, te muškarac koji je iskrvario od rana zadobijenih nožem. U klinikama, javljaju lokalni mediji, vlada haos pošto demonstranti neprestano pokušavaju da upadnu u prostorije u kojima se nalaze povređeni.

U talasu nasilja koje je usledilo posle hapšenja bivšeg predsednika, učesnici protesta su pljačkali radnje, palili zgrade i napadali prolaznike.

Tokom nedelju dana nasilja, policija nije uspevala da zauzda proteste koji su u najvećem broju slučajeva završavali pljačkama i uništavanjem imovine. Južnoafrički mediji javljaju da su blokirane raskrsnice i da na tim mestima gore kamioni.

Deo stanovništva pretežno potomci Britanskih kolonista rešili su sami da se obračunaju sa demonstrantima i kradljivcima tako što su uzeli oružje u svoje ruke kako možete videti u videu iznad ovog teksta:

Bivši predsednik Južnoafričke Republike, 79-godišnji Džejkob Zuma, predao se prošle sedmice policiji i služiće zatvorsku kaznu od 15 meseci zbog nepoštovanja suda.

Zuma se, takođe, suočava sa odvojenim sudskim postupkom koji se odnosi na ugovor o naoružanju, vredan dve milijarde dolara iz 1999. godine, kada je bio zamenik predsednika.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

 

O uredniku

Ljudmila Veneditkova