Sve vesti Svet

PROPAGANDA SE NASTAVLJA! HAJNEKEN VAS POZIVA DA SE VAKCINIŠETE U NAJNOVIJOJ REKLAMI (VIDEO)

Hajneken je u četvrtak objavio minutnu reklamu na društvenim mrežama na kojoj se vidi kako stariji građani plešu u noćnom klubu na plaži, zavšilo se sa porukom: ,, Noć pripada vakcinisanima. Vreme je da im se pridružite’’.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Do petka, grupe uzrujanih korisnika na Tviteru pretile su #BojkotHeineken. Neki od korisnika su otpremili video snimke na kojima otvaraju boce istoimenog piva i u znak protesta toče u kuhinjske sudopere.

Oglas ’’slavi grupu vakcinisanih starijih osoba koje se mogu bezbedno vratiti, uživati u barovima i klubovima i ponovo se družiti – nečemu čemu se svi radujemo’’, rekao je portparol Hajnekena u izjavi.

Drugi najveći proizvođač piva na svetu pridružuje se kompanijama koje sprovode oglasne kampanje i korporativne politike za promociju vakcina. Najviši rukovodioci se sve više postavljaju u vodeće redove borbi protiv anti – vaks osećanja, koja su obeležena u zemljama poput SAD-a, Velike Britanije, Francuske i Rusije. Takođe predstavlja jedinstveni rizik za poslovne modele brendova izgrađenih na društvenoj interakciji u barovima, restoranima i noćnim klubovima.

Kompanija piva Badvajzer, odlučila je da ne vodi reklamu tokom Super Bowl-a u februaru prvi put posle 40 godina i umesto toga je tu potrošnju dodelio kampanjama pro – vakcinacije Saveta za oglase. Imunizacije bi ’’oslobodile ljude’’, rekao je tada bivši izvršni direktor Karlos Brito.

Izvršni direktor Unilever-a Alan Jop rekao je da potpisuje nedeljna pisma za 150.000 zaposlenih u kompaniji u kojima ih poziva da se vakcinišu što je pre moguće i pozvao je doktora kompanije da promoviše vakcinaciju putem on-lajn programa 2 puta mesečno kako bi se ljudi što pre vratili u pogon / na svoja radna mesta.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

 

O uredniku

Arkadije Jakšić