Srbija Sve vesti

“PROTINA KUĆA” MESTO KOJE SE OPIRE TIRANIJI! U ŠAPCU JE SUTRA PROTEST JER DRŽAVA ŽELI DA ZATVORI LOKAL U KOJEM NEMA KOVID PROPUSNICA

Možda niste čuli i mislite da su svi prihvatili nametanje kovid “ausvajsa” u Srbiji ali slika je potpuno drugačija od onoga kako mejnstrim mediji žele da vam je predstave.

Šta više, po prvi put su ugostitelji masovno počeli da prate jedni druge u smislu zatvaranja svojih lokala s obzirom na to da ne žele da učestvuju u diskriminaciji građana na osnovu vakcinalnog ili covid statusa.

Takav način borbe prihvatili su mnogi ugostitelji ali jedan od ugostiteljskih objekata u Srbiji kao i ugostitelji koji u njemu rade izvdojili su se po svom načinu borbe i zbog toga trpe brutalnu represiju.

“Protina kuća”, centar grada Šapca, kuća sa istorijom i ugostiteljski objekat koji uspešno posluje nekoliko godina kao i vlasnica ovog objekta Katarina Marić ali i zaposleni kao i gosti suočeni su za zatvaranjem ovog objekta samo zbog toga što vlasnica i menadžment lokala nisu želeli i ne sprovode podelu građana po osnovu kovid propusnica.

"PROTINA KUĆA" MESTO KOJE SE OPIRE TIRANIJI! U ŠAPCU JE SUTRA PROTEST JER DRŽAVA ŽELI DA ZATVORI LOKAL U KOJEM NEMA KOVID PROPUSNICA

Nakon bezbroj kazni za “kršenje” protivustavnih kovid mera kako radnicima ovog ugostiteljskog objekta tako i vlasnici, država i njeni aparati u nemoći jer je “Protina kuća” nastavila da radi pa čak i organizuje performanse, uz pomoć finansijske inspekcije uspeli su da pronađu “grešku” uz pomoć koje žele da zatvore ovaj objekat na čak 3 meseca.

Iz tog razloga, građani Šapca ali i drugih gradova pokrenuli su inicijativu podrške ka mestu koje je u proteklih nekoliko nedelja funkcionisalo uz sve moguće pritiske i vlasnike koji su odolevali uvođenju protivustavnih mera.

Inicijativa koju su pokrenuli građani odražava se u skupu podrške i solidarnosti koji će se održati sutra u Subotu ispred ugostiteljskog objekta “Protina kuća” u Šapcu od 15h.

NultaTačka

NE PROPUSTITE NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA I DRAGAN PILIPOVIĆ O SVEMU ONOME O ČEMU MALO KO SME DA PRIČA! OD POČETKA DO KRAJA, O ZABRANJENIM TEMAMA!