Sve vesti Svet

SAMO 25 OSOBA MLAĐIH OD 18 GODINA UMRLO JE OD COVID 19 U VELIKOJ BRITANIJI A OD SAMOUBISTVA U ISTOM PERIODU VIŠE OD 100

Nove brojke koje su objavili istraživači u Velikoj Britaniji pokazuju da je samo 25 osoba mlađih od 18 godina u mrlo od COVID-a od marta 2020. do februara 2021. godine, od kojih su dve trećine imale “hronične” zdravstvene probleme te se nadovezali sa činjenicom da mere zaključavanja usmerene na decu “pokazuju veći rizik nego onaj koji dolazi od strane SARS-CoV-2.”

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Brojevi pokazuju da u Engleskoj postoji otprilike 1 na 500 000 dece koje umre od koronavirusa, a to uključuje i žrtve već postojećih zdravstvenih stanja, poput bolesti srca i raka.

,,Više od 75% dece koja su umrla imala su hronična oboljenja, dok su dve trećine imale više od 60 % životnih ograničenja”, izveštava Daily Mail.

U istom vremenskom periodu 124 dece je umrlo od samoubistva, a 268 od traume.

Studije koje su sproveli istraživači sa Univerzitetskog koledža u Londonu, Univerziteta u Yorku i Univerziteta u Liverpulu, otkrile su da mere zaključavanja koje uklanjaju decu iz društvenog okruženja ,, mogu pokazati veći rizik od rizika kojeg donosi SARS- CoV-2″.

Brojevi bi trebalo da informišu vlada kada je reč o razlozima za i protiv vakcinacije dece, iako ne očekujte da će priča dobiti mnogo širu medijsku pažnju.

Ranije ove godine stručnjaci u Velikoj Britaniji upozorili su da su izolacija i depresija izazvane zaključavanjima stvorili ,,pandemiju mentalnog zdravlja”.

Prema stručnjacima za mentalno zdravlje u Australiji, utvrđeno je da su zatvaranja zbog COVID-a 19 glavni faktor koji je doprineo udvostručavanju broja samoubistava mladih.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

NultaTačka/DailyMail

O uredniku

Milica Đorović