Srbija Sve vesti

2400 SS INSPEKTORA I 46 INSPEKCIJISKIH ,,DIVIZIJA” OD OVOG TRENUTKA JE U ,,AKCIJI” SPROVOĐENJA KONTROLE KOVID PROPUSNICA!

Pisao Elena Vuk

Zvanično od večeras u Srbiji od 22h stupaju na snagu nove restriktivne kovid mere, uvedene su kovid propusnice, sada samo za ugostiteljske objekte.

Naravno, u skladu sa odlukom Kriznog Štaba i koje je Vlade R. Srbije usvojila. U pitanju su kovid propusnice, koje će biti obavezne za boravak u svim ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru.

Kontrola počninje od večeras, a novčano kažnjavanje od ponedeljka.

2400 inspektora koji će kontrolisati sve ugostiteljske lokale po celoj zemlji.

Njihov posao će se odnositi na kontrolisanje da li svi gosti lokala poštuju odluku KŠ.

Svi u ugostiteljskim lokalima moraju imati propusnice posle 22h, po rečima ministarke Marije Obradović, kako je izjavila za RTS.

Kako je ona dodala u kontrole neće ići inspektori koji nisu vakcinisani.

Član Kriznog štaba i epidemiolog prof.dr. Branislav Tiodorović objasnio je pre nekoliko dana da je medicinski deo KŠ ostao pri svom uobičajnom mišljenju, tačnije oni su uvek za, da se uvedu vrlo rigoroznije mere u trajanju od najmanje 10 dana.

“Moje lično mišljenje je da to predstavlja samo početak, tačnije da postepeno počnemo sa potvrdama tamo gde postoji najveći rizik”, naveo je za Euronews Srbija.

Validan kovid sertifikat bi označavao da imate:

potvrda druge, odnosno treće doze koja nije starija od 210 dana (7 meseci),
negativan PCR test ne stariji od 72 sata,
Negativan antigenski test ne stariji od 48 sati ili
Potvrda o preležanom koronavirusu u poslednjih 210 dana (7meseci).

Protesti protiv ovih mera se spontano održavaju uzastopno već nekoliko dana po svim većim gradovima Srbije.. I oni poručuju KŠ i Vladi Srbije da neće stati sa protestima do god se ove mere koje zahtevaju kovid propusnice ne povuku!!!

Nulta Tačka/Mediji