Svet

700.000 COVID PASOŠA U VELIKOJ BRITANIJI SADRŽI LAŽNE PODATKE

Britanski zdravstveni sistem navodno je falsifikovao do 700.000 evidencija pasoša vakcine od početka kontroverznog programa, što je dovelo do toga da je mnogim Britancima zabranjen izlazak iz zemlje.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Na masovnom primeru vladine nesposobnosti, zdravstveni zvaničnici britanske Nacionalne zdravstvene službe (NHS – Nacionalna zdravstvena služba se odnosi na medicinske i zdravstvene usluge koje finansira Vlada- prim.prev.) zabeležili su lažne podatke u stotinama hiljada pasoša vakcina. S obzirom da je vlada Boris-a Johson-a planirala da do kraja septembra uvede zahteve za zdravstvene propusnice za noćne klubove i druga velika javna mesta, neuspesi su dodatno doveli u pitanje efikasnost drakonske šeme.

Prema zahtevu za slobodu informacija koji je sproveo The Telegraph, NHS je bila primorana da ispravi 677.331 zapis o vakcinama, a bilo je 112.939 slučajeva u kojima su podaci morali da se izbrišu zbog grešaka u dupliranju ili ispravci.

IZRAELSKA VLADA NAREDILA! NASTAVNICI I PROFESORI NE MOGU DA DRŽE NASTAVU UKOLIKO NISU VAKCINISANI ILI TESTIRANI

Verovatno je da je broj grešaka iz socijalizovanog zdravstvenog sistema u stvari mnogo veći, jer je potreba za ispravkama označena tek nakon što su pojedinci pokušali da koriste aplikaciju NHS koronavirusa za putovanje u inostranstvo, što znači da će mnogi drugi tek otkriti da je njihova evidencija o vakcinama je neispravna.

Da bi se nosio sa masovnim greškama, NHS je stvorilo Službu za rešavanje podataka o vakcinacijama. U oglasu za posao se kaže da će pozicija imati za cilj da „podrži građane u rešavanju problema sa kojima se susreću u vezi sa evidencijom o vakcinaciji protiv Covid- a 19“ i da pomogne „građanima da dokažu svoj status vakcinacije protiv Covid- a 19, u skladu sa smernicama vlade Velike Britanije“.

Portparol NHS -a nije porekao masovne greške u evidenciji, ali je rekao: „Velika većina ažuriranja evidencije o vakcinacijama koje je uradila NHS digital ne odnosi se na status vakcine ljudi.

“NHS proaktivno kontaktira ljude koji su bili vakcinisani u Engleskoj i pokazuju nepotpun zapis, tako da se njihovi zapisi mogu hitno ispraviti.”

Kao odgovor na greške u pasošu vakcine, zakupac više pabova pod nazivom “Three Colts & The Owl Pubs” i potpisnik deklaracije #Together protiv zdravstvenih papira#, Adam Brooks je rekao: „Dakle, oni ne samo da vrše diskriminaciju, već su i razdorni, stvaraju probleme i društvo koje uništava … a inače su jednostavno – neizvodljivi i nesigurni. ”

I ranije je izražena zabrinutost da nacionalni zdravstveni sistem ne bi bio u stanju da zaštiti privatnost pojedinca insistiranjem na zdravstvenim propusnicama.

U aprilu je bivši sekretar za Brexit David Davis upozorio da je nacionalni socijalizovani zdravstveni sistem previše “nesposoban” da bi čuvao podatke.

Poslanik iz Yorkshire-a, veteran, rekao je: „Zdravstvena služba je uvek bila vrlo, vrlo nesposobna u rukovanju privatnim podacima.

„Svaki put kada pokuša učiniti nešto što je na mreži ili uključuje vezu na daljinu, gubi podatke. To se dogodilo bar šest puta u poslednjih deset godina “, dodao je Davis.

Kao odgovor na najnovije greške, vodeći brexite-er je u utorak rekao: „Ovo je još jedan primer i dodatni razlog zašto se pasoši za vakcine ne smeju uvesti za domaća okruženja.“

U razgovoru sa Breitbart London u martu, izvršnim direktorom online kompanije za privatnost DeleteMe, Rob Shavell je upozorio da je nemoguće zaštititi podatke o pasošu vakcine.

„Uvek iznova vlade kažu da pružaju uslugu podataka svojim građanima i tvrde da će biti zaštićene, ali ono što vidimo je da ove informacije završavaju u profilima podataka dostupnim na Google pretragama“, rekao je on.

„Sistemi koje imamo suviše su komplikovani i kada se ti podaci digitalizuju i preslikaju u bazu podataka zemlje u koju putujete, sa sopstvenim skupom protokola o privatnosti, gledate u sve širi univerzum podataka koji se ne mogu čuvati”, objasnio je direktor DeleteMe.

Gospodin Shavell je nastavio s predviđanjem da bi potencijalno curenje podataka moglo dovesti do „algoritamske diskriminacije“ u kojoj se „odluke donose bez našeg znanja samo zato što nas je bilo lako sortirati i kategorisati kao -kasnije za vakcinu, ranije za vakcinu, ne -vakcinisani … i sve ove informacije lako se mogu uporediti, sortirati i zloupotrebiti. ”

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

NultaTačka/Breitbart