Sve vesti Svet

90% COVID PACIJENATA TRETIRANIH EKSPERIMENTALNIM IZRAELSKIM LEKOM OTPUŠTENO IZ BOLNICE ZA 5 DANA.

Iako mediji o ovome ćute jer je posao sa vakcinama previše unosan čini se da bi svet mogao da bude na prekretnici nabavke terapijskog leka koji je zapravo efikasan za pomoć pacijentima zaraženim famoznim COVID-om.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Prema izveštaju Jerusalem Post-a, oko 93% teško bolesnih pacijenata sa koronavirusom koji su u nekoliko bolnica lečeni novim lekom koji je razvio tim u medicinskom centru Sourasky u Tel Avivu otpušteno je u roku od pet dana ili manje tokom ispitivanje druge faze nove terapije.

Druga faza ispitivanja potvrdila je rezultate prve faze, koje je sprovedena u Izraelu zimus. To ispitivanje je pokazalo da se 29 do 30 pacijenata u umerenom do teškom stanju oporavi u roku od nekoliko dana.

,,Glavni cilj ove studije bio je provera sigurnosti leka”, rekao je prof. Nadir Arber. ,,Do danas nismo zabeležili značajne nuspojave ni kod jednog pacijenta iz obe grupe.”

Ispitivanja su sprovedena u Atini jer Izrael nije imao dovoljno bolesnih pacijenata. Glavni istraživač je identifikovan kao grčki poverenik za koronavirus, prof. Sotiris Tsiodras.

NAJGLEDANIJA EMISIJA UŽIVO NA BALKANU! MARIO ZNA! VEČERAS OD 20H!

Arber i njegov tim razvili su lek oko amolekula koji profesor proučava već 25 godina i koji se zove CD24 koji je već prirodno prisutan u telu.

,,Važno je zapamtiti da 19 od 20 pacijenata sa COVID-om nemaju potrebu za nikakvom terapijom”, rekao je Arber.

“Ovo je precizna medicina”, rekao je. “Vrlo smo sretni što smo pronašli alat za rješavanje fiziologije bolesti.”

Naučnici se pripremaju za početak faze 3, za koju se nadaju da će biti završena do kraja godine. To se vjerojatno nije moglo dogoditi dovoljno brzo, jer se svijet već budi zbog činjenice da vakcine koje su se

,,Steroidi, na primer, isključuju celi imunološki sistem”, dalje je objasnio. ,,Balansiramo deo odgovoran za citokisnke oluje koristeći endogeni mehanizam tela, što znači alate koje nudi samo telo.”

Naučnici se trenutno pripremaju za početak 3. faze ispitivanje za koju se nadaju da će biti završena do kraja godine. To se verovatno nije moglo dogoditi brže jer se delotovornost vakcina tek sada pokazuje kao neefikasno i u drugim slučajevima čak i opasno dok sve više zvaničnih studija svaljuje krivicu na vakcine kada je reč o stvaranju novih sojeva.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”