Svetski ekonomski forum zahteva od vlada „suverenih“ nacija da podstiču ljude da jedu insekte da bi se „spasila planeta“
Neizabrani Svetski ekonomski forum (WEF) zahteva da vlade „suverenih“ nacija počnu da „menjaju“ snabdevanje hranom zamenjujući meso i mlečne proizvode proizvodima od insekata i laboratorijski uzgojenim mesom.
Prema WEF-u, tradicionalno meso mora biti zamenjeno „alternativnim proteinima“ da bi se „spasila planeta“ od „klimatskih promena“.
Organizacija Klausa Švaba tvrdi da globalisti moraju da zbrišu poljoprivrednu industriju da bi ispunili ciljeve zelene agende.
Poslednjih godina, organizacija sve više podstiče širu javnost da jede bube kako bi se „smanjile klimatske promene“.
U novom članku pod naslovom „Hrana budućnosti: zašto su renoviranje i reinvencija ključni za spas našeg sistema ishrane“, WEF demonizuje farmere i snabdevanje hranom.
Sada ćete čuti sve! Budite spremni za istinu koju skrivaju | Goran FES | Mario Zna, 282 Uživo
Saradnica projekta WEF „Nove granice ishrane“ Juliana Veltman Glezer žali se na takozvane „emisije gasova staklene bašte“ navodno uzrokovane proizvodnjom hrane.
Pored toga, WEF podiže uzbunu zbog rastuće svetske populacije ljudi koji izbacuju ugljenik.
Glezer upozorava na povećanje potražnje za hranom za 60 odsto kada svetska populacija dostigne 10 milijardi.
„Mnogi načini na koje uzgajamo, proizvodimo i konzumiramo hranu izazivaju dvostruku krizu zdravlja ljudi i životne sredine, a složenost će se samo intenzivirati“, napisala je Glezer.
„Tranzicija hrane ima za cilj da preoblikuje način na koji društvo proizvodi, distribuira, konzumira i odbacuje hranu – transformacija koja će uticati na obostrani napredak zdravlja ljudi i životne sredine“, dodaje se u članku.
Članak je zatim uporedio remont sistema ishrane sa globalnom tranzicijom na obnovljive izvore energije, kao što su solarna energija i energija vetra i električna vozila.
Idemo ka sve većem nadzoru: Gejts fondacija dodelila grant od 4 miliona dolara za finansiranje inicijative Digitalnog ID-a https://t.co/VSH2uPPWBQ
— Nulta Tačka (@NultaTackaSrb) June 14, 2024
„Tranzicija hrane uključuje slično sveobuhvatnu transformaciju, sa dve različite faze promene: renoviranje i reinvencija“, napisala je Glezer.
„Dok renoviranje čini postepena poboljšanja u lancu vrednosti ishrane, reinvencija ima za cilj sistemsku promenu: potpuno preorijentisanje proizvodnje hrane na način koji menja osnovne strukture unutar moderne prehrambene industrije.
U članku autor iznosi plan u dva koraka za preoblikovanje globalnog snabdevanja hranom:
„Obnovite recepte i pakete“ i „Ponovo izmislite sistem“.
Prvi korak zahteva „trenutno smanjenje štetnijih sastojaka i komponenti u našoj hrani, uključujući prekomerne nivoe soli, šećera, masti i aditiva“.
Glezer piše da svet može „ublažiti štetne efekte na javno zdravlje“ preformulisanjem ishrane.
„Renoviranje bi takođe moglo značiti dodavanje probiotika postojećem proizvodu za poboljšanje zdravlja mikrobioma“, dodaje se u članku.
U drugom koraku, „ponovnom izmišljanju sistema“, pisac WEF-a hvali kompanije kao što je Nestle koje su razvile „proteinski prah bez životinja“.
Nestle je 2022. rekao da se njegov proizvod „bez životinja“ pravi fermentacijom i da je „identičan proteinu surutke koji se nalazi u kravljem mleku“.
„I nisu usamljeni u tome“, piše autor.
„Prema GFI, 158 kompanija je javno objavilo primarni fokus na fermentaciju za alternativne proteine u 2023. godini, što je povećanje od 16% u odnosu na prethodnu godinu.
U članku se takođe sugeriše da bi se veštačka inteligencija (AI) mogla koristiti za pomoć ljudima u stvaranju plana ishrane „jedinstvene za genetski sastav pojedinca, faktore načina života i zdravstvene ciljeve“.
WEF takođe tvrdi da AI može pomoći u smanjenju „ukupnog uticaja proizvodnje i odlaganja hrane na životnu sredinu“.
„Tranzicija hrane je ključni momenat u ljudskoj istoriji, koji zahteva hrabre akcije u svim sektorima, industrijama i disciplinama“, zaključuje Glezer.
„Ne postoji jedinstven pristup transformaciji, ali je od ključnog značaja da prehrambena industrija rebalansira svoj pristup inovacijama sa znatno većim ulaganjem u reinovacije“
„Dajući prioritet strategijama koje se iznova pronalaze, zajedno sa renoviranjem, možemo zacrtati kurs ka otpornijem, pravednijem i održivom sistemu ishrane za generacije koje dolaze.”