Sve vesti Svet

A NAPADAO JE ĐOKOVIĆA! PREMIJERA AUSTRALIJE KOLEGE SMATRAJU PSIHOPATOM I UŽASNOM OSOBOM

PREMIJERA AUSTRALIJE KOJI NEMA OČI DA VIDI NOVAKA KOLEGA NAZVAO POTPUNIM PSIHOPATOM

Australijski premijer Skot Morison u utorak je dobio, kako se čini, veoma lošu kritiku kolega, kada mu je izneta navodno eksplozivna razmena poruka čuvene bivše premijerke Novog Južnog Velsa (NSW) Gledis Berejiklian i neimenovanog ministra od strane reportera.

U dijalogu koji je procurio, Morison se naziva „užasnom, užasnom osobom“ koja stavlja politiku iznad naroda i „potpunim psihopatom“.

Prenošene uživo na televiziji, navodne citate su premijeru u Nacionalnom pres klubu izneli politički urednik Network Ten-a i australijski kolumnista Peter van Onselen.

„Imam ih ovde. U jednom vas [Berejiklian] opisuje kao „užasnu, užasnu osobu“, nastavljajući da vam nije verovala i da ste više zabrinuti za politiku nego za ljude“, rekao je van Onselen. „Ministar [iz kabineta liberala] je još oštriji, opisujući vas kao ‘prevaru’ i ‘potpunog psihopatu'”, dodao je on, tražeći od Morisona da to prokomentariše.

GRENEL: NADAL NIJE POBEDIO SVE, UKLONILI SU NAJBOLJEG

Suočen sa tim, Morison je odgovorio da ne zna uzrok ili „osnovu“ iza navodne kritike, dodajući: „Očigledno se ne slažem sa tim, i mislim da to nije moj stav“.

Berejiklian, koja je nedavno dala ostavku na mesto premijera Novog Južnog Velsa usred korupcionaškog skandala, rekla je u izjavi da se „ne seća“ tih poruka i da je izrazila podršku premijeru.

Međutim, Network Ten je otkrio još tekstova koji su procurili, u kojima se Morisonovo upravljanje nacionalnom krizom tokom takozvanih požara Crnog leta kritikuje, u razmeni očigledno između istih strana. Premijer je, prema ‘Berejklijanskom’ tekstu, bio „samo opsednut sitnim političkim bodovima“ kada su „životi [bili] u pitanju“, dok je njen kolega ministar navodno napisao „da ga je narod ‘provalio’ i misli da je on prevarant”.

Morison je ranije bio kritikovan zbog njegovog upravljanja krizom šumskih požara, a bilo je i tenzija između njega i bivše premijerke Novog Južnog Velsa, posebno oko upravljanja pandemijom Covid-19. Očekuje se da će Australija imati velike savezne izbore ovog proleća, a nacionalne ankete su pokazale da je rejting premijera i njegove liberalno-nacionalne koalicije pao na najniži nivo u poslednjih nekoliko godina.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA I VEDRAN ZAVIŠIĆ

Nulta Tačka/RT