Sve vesti Svet

ADVOKATI NOVAKA ĐOKOVIĆA MINISTRU: UKINUO SI VIZU JER SE PLAŠIŠ ANTIVAKSERSKE EUFORIJE

ADVOKATI NOVAKA ĐOKOVIĆA MINISTRU: UKINUO SI VIZU JER SE PLAŠIŠ ANTIVAKSERSKE EUFORIJE
Pisao Elena Vuk

Advokati Novaka Đokovića tvrde da je ministar za imigraciju Aleks Hok svoju odluku da ukine vizu najboljem igraču sveta, zasnovao na osnovu toga što bi njegovo prisustvo u Australiji izazvalo dodatno pojačanje u borbi protiv nametnutih mera i vakcina protiv Covid-a.

Advokat Nikolas Vud rekao je da je Hok odlučio da „ukloni čoveka sa dobrim ugledom“ iz Australije i „ugrozi“ njegovu karijeru zbog komentara koje je Đoković dao 2020.

„Greška ministra je sledeća, on u obzir uzima samo mogućnost da se izazove antivaksersko raspoloženje. Proteraće se čovek koji je poznat, koji je neznatan zdravstveni rizik, postoji opcija da mu se ugrozi karijera i na tri godine da ne igra ovde. Ministar ne razmatra kakav će ovo efekat imati sa druge strane, to je nerazumno, on je samo želeo da minimizuje antivakserski sentiment“, rekao je Vud, smatrajući da je ministar samo želeo da minimizuje štetu iz političkog ugla.

Vud je spomenuo i da je Hok skratio vreme za reakciju jer je odluku doneo kasno, tek u petak oko 18.00 po australijskom vremenu.

Bio je kritički nastrojen prema Hoku, usput je napomenuo da je on gledao samo jednu stranu medalje i kako bi antivakserski lobi reagovao na celu priču.

Vud je čak skratio na kraju obraćanje na sugestiju kolege, vremena je bilo sve manje.

Onda je određeno da se Novak pojavi u petak u 22 časa po našem vremenu pred imigracionom službom na novom saslušanju.

OVO SE NE PROPUŠTA! NOVI INTERVJU IZ SVIMA POZNATOG BUNKERA!

Nulta Tačka/Mediji