Sve vesti Svet

Ako Američki republikanci vrate Kongres zdravstvene zvaničnici poput Faučija biće gonjeni tvrdi RSC

Ako Američki republikanci vrate Kongres zdravstvene zvaničnici poput Faučija biće gonjeni tvrdi RSC

U dopisu od 24. maja, Republički komitet za proučavanje (RSC) je tvrdio da, ako republikanci vrate Kongres u novembru 2022, pozivanje na odgovornost „radikalnih“ zvaničnika javnog zdravlja poput dr Entonija Faučija mora biti „glavni prioritet“ za stranku.

Nekada figura kojoj su podjednako verovali i republikanci i demokrate, sada kod republikanaca izaziva sve veće nezadovoljstvo zbog načina Faučijevog postupanja sa pandemijom COVID-19.

Nekoliko republikanskih poslanika, među njima najistaknutiji senator Rend Pol (R-Ki.), otvoreno su se posvađali sa Faučijem, optužujući ga da namerno laže i da pokušava da preuzme ovlašćenja koja bi po Ustavu trebalo da pripadnu Kongresu. U jednoj zvaničnoj e-poruci, Pol je priložio sliku na kojoj se vidi Faučijevo lice sa natpisom „Otpustite Faučija“.

Mnogi republikanci i dalje žele da urade upravo to, posebno u svetlu informacija da su Fauči i njegovi saradnici možda radili na tome da namerno obmanu javnost o takozvanoj „teoriji curenja iz laboratorije“ o poreklu COVID-19.

Sada RSC, istraživačka grupa GOP-a koja se sastoji od nekoliko članova republikanskog doma, zahteva da rukovodstvo GOP-a zauzme čvrst stav protiv Faučija i njegovih saveznika ako povrate Kongres u međuizborima 2022.

„Ako Kongres ne uspe da pozove Faučijevu kliku na odgovornost i ne uspe da reformiše javne zdravstvene agencije, daćemo birokratama krajnje levice blanko ček da zatvore zemlju kad god to žele“, rekao je predsednik RSC Jim Banks (R-Ind. ) za Breitbart. „Moramo poslati poruku da se ograničenja, nalozi i zatvaranje škola nikada više ne mogu ponoviti”.

„Pre New Normal™(Novo Normalno), najstrašniji simptomi gripa bili su temperatura, šmrcanje i kašalj“, napisao je RSC u saopštenju za javnost od 23. maja. „Sada, dok se porodice pripremaju za predstojeću zimu i sezone gripa (ili sve većeg broja slučajeva majmunskih boginja), Amerikanci imaju nečeg mnogo goreg čega mogu da se plaše: državni zdravstveni zvaničnici”.

„Aktivisti krajnje levice preuzeli su naše javne zdravstvene agencije, zloupotrebili svoju moć, potkopali poverenje javnosti i izazvali pustoš u našoj naciji“, navodi se u saopštenju.

RSC je istakao da je NIH finansirao 257 grantova za proučavanje socijalnih razlika u vezi sa COVID-19, ali samo četiri granta za proučavanje kako se virus širi.

„Još gore“, nastavlja se u saopštenju, „budžet predsednika Bajdena uključuje 100 miliona dolara za CDC i 100 miliona dolara za NIH za borbu protiv ’klimatskih promena’“.

„Ako želimo da ikada povratimo poverenje u ove institucije i sačuvamo naše nekada cenjene slobode, radikali poput dr Faučija moraju biti pozvani na odgovornost i naše javne zdravstvene agencije treba da budu reformisane“, zahteva RSC. „Ako republikanci ne iskoriste ovlašćenja Kongresa da to urade, daćemo birokratama krajnje levice blanko ček da zatvore zemlju kad god požele”.

U dopisu, RSC je proširio ove tačke.

„Poverenje u birokratiju javnog zdravlja je na istorijskom niskom nivou“, počeo je memorandum. „Amerikanci s pravom smatraju da su vašingtonske birokrate napustile zdrav razum i opšte dobro u političke svrhe”.

„Tokom pandemije COVID-19, levica je prihvatila čuvenu dosetku Rahma Emmanuela, ’nikada ne dozvoli da dobra kriza propadne.’ U početku su mnoge njihove politike ostale bez preispitivanja. Ali javne zdravstvene vlasti su ubrzo počele da izdaju besmislene, kontradiktorne direktive i prihvataju partizansku retoriku.

„Ove direktive su sve više opterećivale Amerikance, ali nisu imale očigledan uticaj na širenje COVID-a“, navodi se u dopisu. „Kada su Amerikanci ovo istakli, vlasti su odgovorile cenzurom, a ne dokazima, i naredile im da ’prate nauku‘. Dr Fauči je pojasnio šta je mislio kada je izjavio: ’Ja sam nauka‘.“

Memorandum se nastavlja, u kojem se navodi da su mnogi Amerikanci shvatili da su levičarske birokrate „izvrnule termin ‘javno zdravlje’ u sveobuhvatni lek za levičarsku politiku koja je ograničavala njihove osnovne slobode.

Zaključujući memorandum, RSC je napisao: „CDC i NIH su se udaljili od svojih prvobitnih misija. CDC je osnovan za borbu protiv zaraznih bolesti. Ustanovljena misija NIH-a je da je u stalnoj potrazi za ključnim znanjima za poboljšanje zdravlja, produženje života i smanjenje bolesti i invaliditeta. Umesto toga, obe agencije su bile pod uticajem ideološke akademije za javno zdravlje i unapredile su levičarski rat protiv američke kulture.

„Konzervativci bi bili mudri ako iskorene ovu institucionalnu trulež u ovim institucijama i vrate ih njihovim osnovnim misijama“, navodi RSC.

Fauči i NIH nisu odgovorili na zahtev za komentar.

DR RAČIĆ U BUNKERU OTKRIVA ŠTA ČEKA NAS A ŠTA ČEKA SVETSKE ZLIKOVCE

Nulta Tačka/ZeroHedge