Sve vesti Svet

Al Gor kaže da su oni koji negiraju klimatske promene loši koliko i oni koji posmatraju zločin i ne reaguju

Al Gor kaže da su oni koji negiraju klimatske promene loši koliko i oni koji posmatraju zločin i ne reaguju

Bivši potpredsednik Al Gor uporedio je poricatelje klimatskih promena sa policajcima iz Uvaldea koji su stajali po strani i ništa nisu uradili dok se odvijao masakr u školi.

U intervjuu za Meet The Press koji će biti emitovan u nedelju, Gor je rekao Čaku Todu: „Znate da su poricatelji klimatskih promena zaista na neki način slični svim onim policajcima u Uvaldeu u Teksasu, koji su čekali ispred otključanih vrata dok su deca masakrirana”.

Gor – čija je imovina procenja na 300 miliona dolara zahvaljujući njegovom zelenom investicionom fondu Generation Investment Management – dodao je: „Čuli su vriske, čuli su pucnje i niko nije reagovao“.

Gor, koji je poznat po svom tvrdom prozelenom stavu, bio je potpredsednik u administraciji Bila Klintona između 1993. i 2001.

Nakon što je napustio funkciju, osnovao je “Generaciju” 2004. godine, kada su mnoge tehnologije obnovljive energije bile u povoju.

Fond je od tada rastao kako su investicije u zelenu tehnologiju porasle, i sada ima imovinu koja je procenjena na oko 36 milijardi dolara.

PONEDELJAK OD 20:30! MARIO ZNA UŽIVO!

Nulta Tačka/InfoWars