Sve vesti Svet

Aleksandar Dugin se oglasio posle smrti ćerke: Podlo su je ubili neprijatelji Rusije

Aleksandar Dugin se oglasio posle smrti ćerke: Podlo su je ubili neprijatelji Rusije

Nakon tragične smrti Darje Dugine u subotu uveče u eksploziji automobila u blizini Moskve, njen otac Aleksandar Dugin, rekao je da je smrt njegove ćerke teroristički čin.

On je rekao je da su je neprijatelji Rusije podlo, tajno ubili i da Darja nikada nije pozivala na nasilje i rat, prenose RIA Novosti.

– Kao što svi znate, usled terorističkog napada nacističkog ukrajinskog režima, 20. avgusta, pri povratku sa festivala “Tradicija” kod Moskve, moja ćerka Darja Dugina je brutalno ubijena pred mojim očima. Bila je lepa pravoslavna devojka, rodoljub, vojni dopisnik, filozof. Njeni govori i izveštaji su uvek bili duboki, opravdani i uzdržani. Nikada nije pozivala na nasilje i rat. Bila je zvezda u usponu na početku svog putovanja. Neprijatelji Rusije su je podlo, tajno ubili – naveo je Dugin.

U subotu uveče izgoreo je automobil kojim je upravljala ruska novinarka i politikolog Darja Dugina. Ona je preminula na licu mesta. Prema nezvaničnoj verziji, automobil je detonirala eksplozivna naprava postavljena na njemu.

Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da iza ubistva ruske novinarke Darje Dugine stoje ukrajinske specijalne službe, a počinilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je sa ćerkom doputovala u Rusiju 23. jula.

Rodžer Voters dodat na crnu listu UKRAJINSKOG osvetničkog vebsajta “MIROTVOREC”

Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je telegram saučešća porodici poginule ruske novinarke Darje Dugine, a njeno ubistvo je nazvao podlim i okrutnim zločinom, saopšteno je na Telegram kanalu Kremlja.

– Podli, okrutan zločin prekinuo je život Darje Dugine – vedre, talentovane osobe sa pravim ruskim srcem – dobrim, punim ljubavi, saosećajnim, otvorenim. Novinarka, naučnik, filozof, ratni dopisnik – ona je časno služila narodu, otadžbini. Na delu je dokazivala šta znači biti patriota Rusije – navodi se u telegramu saučešća ruskog predsednika.

Nulta Tačka/Mediji