Sve vesti Svet

ALIJANSA ADVOKATA: MINISTAR SE IGRA BOGA SA NEČIJIM ŽIVOTOM

ALIJANSA ADVOKATA: MINISTAR SE IGRA BOGA SA NEČIJIM ŽIVOTOM

Greg Barns, advokat sa iskustvom u imigracionom pravu i portparol Alijanse australijskih advokata, govorio je o slučaju Novaka Đokovića rekavši da se imigracioni ministar Aleks Hok „igra Boga“.

Portparol Alijanse advokata kritikovao je ministra Hoka zbog načina na koji je iskoristio svoje diskreciono pravo i ponovo ukinuo vizu Đokoviću.

Pred suđenje koje je na programu u subotu od 23.15 po srednjeevropskom vremenu, Barns je istakao da je moć koja je u rukama ministra – prevelika.

„Jedna od kritika ovog diskrecionog prava je da je ono preširoko i da ono u ovom slučaju ministru praktično dozvoljava da se igra Boga sa nečijim životom“, rekao je Barns.

Ministar Hok je kao glavni razlog pred suđenje naveo da je razlog za ponovno ukidanje vize nalog za deportaciju srpskog tenisera „strah od bujanja antivaksera“, čime potencijalno može da se ugrozi javno zdravlje u Australiji, uz navođenje njegovih navodno antivakserskih izjava iz 2020. godine.

NOVA NUSPOJAVA DODATA NA VAKCINU – UPALA KIČMENE MOŽDINE

„Neizbežno je to da politika bude uzeta u obzir pri donošenju odluke jer taj koncept javnog interesa je toliko širok da ministru dozvoljava da, u principu, u obzir uzme i političke faktore, što u teoriji ne bi smelo da se radi“, dodao je ovaj advokat.

Objašnjava se da je ovakav rasplet problematičan za društvo za koje se smatra da u njemu duboko vlada demokratija.

„Orvelovski je i duboko uznemirujuće da se ovo dešava u društvu koje je navodno posvećeno slobodi govora i misli“, ističe se iz Alijanse advokata i zaključuje:
„Jedna od najopasnijih stavki Đokovićevog slučaja je spremnost Federalne vlade da nekoga proceni za rizik po javnost samo zbog toga na koji način oni misle da su nečiji stavovi“.

Podsetimo, konačno suđenje između Đokovića i ministra Hoka počinje u subotu u 23.15 po srpskom vremenu.

SVI SMO OVO ČEKALI- Mejnstrim mediji se povlače – SLEDI VELIKI KRAJ ALI NA OVO MORATE BITI SPREMNI

Nulta Tačka/Sputnik