Sve vesti Tehnologija

AMAZON OTVARA 2 PRODAVNICE ,,WHOLE FOODS-a” BEZ RADNIKA ZA KASOM

Amazon, koji je vlasnik lanca prehrambenih proizvoda, izjavio je u sredu da će svoju tehnologiju bez blagajne po prvi put uvesti u dve prodavnice Whole Foods-a, omogućavajući kupcima da uzmu ono što im je potrebno i odu bez otvaranja novčanika. Kamere i senzori prate šta je skinuto sa polica. Artikli se naplaćuju na Amazon računu nakon što kupci sa robom napuste trgovinu.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Ali postojaće opcija za one koji žele da kupuju na starinski način: biće dostupne trake za samo-naplatu koje primaju gotovinu, poklon kartice i druge vrste plaćanja.

Amazon je prvi put predstavio tehnologiju bez blagajne 2018. godine u trgovini Amazon Go i proširio je na veće Amazon supermarkete. Ali to će biti prvi put da se pojavljuje u Whole Foods-u, lancu od više od 500 trgovina prehrambenih proizvoda koje je Amazon kupio pre četiri godine.

Jedna od novih prodavnica biće u Vašingtonu(DC); drugi u Sherman Oaks-u u Kaliforniji. U prodaji će biti tipičnom cela hrana, uključujući plodove mora, sveže ceđeni sokovi i organsko povrće.

Čak i uz tu tehnologiju, Amazon je rekao da će i dalje zapošljavati otprilike isti broj radnika u prodavnicama koje bi inače imao, osim što će imati različite uloge, pomagaće kupcima u prolazima ili na šalterima umesto da stoje iza registra. Kompanija je odbila reći koliko će ljudi zaposliti.

Kompanija je takođe odbila reći da li planira preneti tehnologiju na više lokacija u ostalim objektima Whole Foods-a.

Nulta Tačka/abcNews

O uredniku

Elena Čakar