Sve vesti Svet Tehnologija

AMAZON RAZVIJA “PAMETNI FRIŽIDER” KOJI RADI NA PRINCIPU VEŠTAČE INTELIGENCIJE! MOĆI ĆE DA VRŽI NARUDŽBINE HRANE, OBAVEŠTAVA O ZALIHAMA I ROKU TRAJANJA PROIZVODA!

Pisao Elena Vuk

Amazon troši 50 miliona dolara godišnje na razvoj novog pametnog frižidera koji koristi visoko-tehnološke senzore za automatsko obaveštavanje korisnika o zalihama ili isteklim proizvodima, pa čak i vrši narudžbine za dopunu istih, navodi Bussiness Insider, pozivajući se na ljude upoznate sa ovog projekta.

Amazonova fizička jedinica trgovine, koja je stvorila bezgotovinsku tehnologiju „samo prođi“, vodi projekt pametnog frižidera, interno nazvan „Project Pulse“.

Insider je rekao da je novi frižider „dizajniran da prati vaš inventar i navike kupovine, predvidi šta želite i poruči isto umesto vas. Sistem će vas automatski obavestiti ako su određeni proizvodi dostupni za kupovinu, poput jaja, blizu isteka ili su datumi istekli, rekli su ti ljudi. Takođe bi moglo olakšati naručivanje tih proizvoda putem Amazon Fresh-a ili Whole Foods-a. ”

Izvori kažu da će deo proizvodnje pametnih frižidera dovršiti treća strana, najverovatnije već osnovana kompanija za kućne aparate. Rekli su da Amazon već razgovara sa nekoliko poznatih proizvođača kućne elektronike o proizvodnji novog frižidera.

Ne postoji konačni datum kada će ovaj projekat biti završen. Izvori kažu da projekat traje oko dve godine.
Amazon već ima niz privatnih kućnih uređaja, uključujući pametne zvučnike, mikrotalasnu, pametne televizore, pa čak i kućnog robota.

Amazon-ova potraga za stvaranjem inteligentnih uređaja ugrađenih u domove ima samo jednu svrhu: nadzor kapitalizma, prikupljanje podataka o korisnicima, uticaj i manipulacija na ono što se kupuje.

Nulta Tačka/ActivistPost