Sve vesti Svet

Američka Tajna služba plaća 30.000 dolara mesečno za obezbeđenje Hantera Bajdena

Američka Tajna služba plaća 30.000 dolara mesečno za obezbeđenje Hantera Bajdena

Agencija zadužena za zaštitu američkih predsednika i njihovih porodica svakog meseca izdvaja 30.000 dolara za čuvanje Hantera Bajdena, izveštava ABC, napominjući da Tajna služba plaća skupu kuću u Malibuu kako bi bila blizu njega.

Skoro godinu dana, služba je svakog meseca trošila desetine hiljada dolara poreza za “raskošnu vilu u Malibuu u Kaliforniji” , navodi se u izveštaju od ponedeljka, pozivajući se na neimenovane izvore upoznate sa sigurnosnim detaljima. Prema podacima o imovini, rezidencija košta više od iznajmljene kuće Hantera Bajdena u blizini, koja je navedena na 20.000 dolara mesečno.

Kako prenosi ABC, Tajna služba je odbila da potvrdi cifru, rekavši da ne “komentariše sredstva, metode ili resurse koji se koriste za izvođenje naših zaštitnih operacija” zbog potrebe da se “očuva operativna sigurnost”.

Međutim, viši agent Tajne službe u penziji Don Mihalek rekao je agenciji da takvi aranžmani nisu “novi” i da je agencija često “primorana” da pronađe nekretnine na kojima će raditi uprkos visokim troškovima zakupa.

„Služba je to morala da radi u prošlim administracijama, i nažalost, tržište nekretnina trpi porast cena“ , rekao je on.

Najmlađi sin predsednika Džoa Bajdena, Hanter, bio je kontroverzna ličnost pre i nakon što je njegov otac preuzeo Ovalnu sobu. Njegovi poslovi u inostranstvu, uključujući Ukrajinu i Kinu, bili su pod lupom javnosti otkako je New York Post pribavio veliki broj dokumenata koji su procurili sa jednog od njegovih laptopova. Neprijatni video snimci i fotografije sa kompjutera također su doneli sramotne naslove za Bajdena, a njegove poslovne veze privukle su pažnju vlasti, pri čemu je Ministarstvo pravde navodno nastavilo “široku” istragu o nizu koruptivnih radnji. ”

Priču o laptopu odbacili su brojni mediji, od kojih su neki eksplicitno naveli da neće izveštavati o nalazima Posta, dok su penzionisani obaveštajni zvaničnici smatrali da su dokumenti pokušaj ‘ruske dezinformacije’. Glavne novine su od tada obrnule kurs, međutim, i New York Times i Washington Post su u martu priznali da su e-mailovi dobijeni sa laptopa autentični – čak 18 meseci nakon što je priča prvi put isplivala na površinu 2020.

Činilo se da je mlađi Bajden zaradio milione dolara za konsultantsku ulogu uprkos tome što je insistirao da je sam posao „ propao “, a njegov kineski partner u aferi je kasnije pritvoren u Kini.

Bela kuća je insistirala na tome da mlađi Bajden nije učinio ništa “neetično” i nikada nije “zaradio novac” u Kini.

NultaTačka/RT