Sve vesti Svet

Američki general kritikuje nemačkog kancelara Olafa Šolca zbog odbijanja da snabde Ukrajinu oružjem

Američki general kritikuje nemačkog kancelara Olafa Šolca zbog odbijanja da snabde Ukrajinu oružjem

Američki general DŽek Kin kritikovao je nemačkog kancelara Olafa Šolca zbog odbijanja da snabde Ukrajinu oružjem, piše RIA Novosti.

Ranije je nemački lider rekao da je Berlin praktično iscrpeo svoje mogućnosti po pitanju snabdevanja Kijeva vojnim sistemima i opremom. Prema njegovim rečima, Bundesver mora da se fokusira na jačanje sopstvenih odbrambenih sposobnosti.

– Ovo je užasan izgovor… Šteta što ne žele da pomognu Ukrajincima – ogorčen je bivši zamenik načelnika generalštaba američke vojske general Kin.

Moskva je više puta ukazivala na pokušaje Zapada da produži sukob u Ukrajini isporukama oružja. Ministarstvo odbrane je upozorilo da će ti tovari postati legitimne mete Vazdušno-kosmičkih snaga.

Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj “zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima”.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za zločine nad civilima u Donbasu.

MARIO ZNA i DAMNJAN KNEŽEVIĆ- UDARNO- Evo šta će se desiti ukoliko Vučić uvede SANKCIJE RUSIJI

Nulta Tačka/Novosti