Sve vesti Svet

AMERIČKI SREDNJOŠKOLCI ULAZE U ŠKOLU BEZ MASKE U ZNAK PROTESTA PROTIV SULUDIH OBAVEZA

Pisao Elena Vuk

Snimci koji su postali viralni na internetu prikazuju učenike srednjih škola Mančestera u američkoj državi Mičigen, koji su u utorak prisilno ušli u kampus u znak protesta zbog “obavezne maske” koji sprovodi Ministarstvo zdravlja okruga Washtenaw.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Na snimku se može čuti policajac koji razgovara sa roditeljima koji stoje ispred škole i pružaju podršku svojoj deci.
“Ako ne želite ući, ne morate”, rekao je policajac. “Neću nikoga prisiljavati, nikome ne stavljam maske, to nije moj posao.”

Roditelj koji je snimao odgovorio je: “Znači, mogu ući bez maske?”

“Ovo je naredba okruga ministarstva zdravlja i politika škole prema kojoj … ako bilo ko uđe, mora imati masku”, objasnio je policajac.

 

Nakon što je rekao roditeljima da nije tu da bi se raspravljao sa njima, policajac se udaljio, a roditelji su rekli učenicima da “uđu”.

“Ne mogu to sprovesti”, rekao je roditelj na snimanju. “Momci, ne mogu vas dirati, samo napred i uđite.”

Par maskiranih školskih radnika stajalo je blokirajući vrata škole, dok su se učenici gomilali okolo, pokušavajući da uđu u školu.

Nakon otprilike minut rasprave školskih radnika, đaka i roditelja koji su ohrabrivali decu da uđu jer ih osoblje ne može dodirnuti, učenici su ušli u školu.

“Budite ljubazni i poštujte druge”, rekli su roditelji srednjoškolcima nakon što su ušli unutra. Raspravljajući o sceni, upravnik Mančestera Brad Bezeau rekao je: „To je bila gužva i postojalo je sve glasnije i učenici su počeli pritiskati vrata da uđu bez maski, očigledno da nisu bili obavesteni o merama. Ne bih želeo da blokiram učenike da uđu u školu ili nešto slično, pa su sigurno tako prošli pored nas, ali mi smo se trudili i razumeli su da ulazak u zgradu bez maske nije u skladu sa novim merama škole. ”

Nakon što su ušli, učenicima bez maske navodno nije bilo dozvoljeno da uđu u svoje učionice, već su ih umesto toga poslali u odvoeni, izolovani deo škole gde su proveli ostatak školskog dana.

Zvaničnik šerifove kancelarije okruga Washtenaw Derrick Jackson dotaknuo je umešanost svog odeljenja u ovom incidentu, rekavši: „Sprovođenje zakona je tu da očuva mir, pomogne ljudima da se smire, objasni i savetuje. Nismo tu da citiramo ljude zbog kršenja (javnog zdravlja). ”

Budući da lokalne, državne i savezne vlade postaju izrazito tiranske mere, potrebno je masovno povećanje građanske neposlušnosti kako bi se zaštitila naša sloboda.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”