Sve vesti Svet

SUDIJA ODLUČIO! SINU KRALJICE ELIZABETE, PRINCU ENDRUU ĆE SE SUDITI ZA ZLOSTAVLJANJE

SUDIJA ODLUČIO! SINU KRALJICE ELIZABETE, PRINCU ENDRUU ĆE SE SUDITI ZA ZLOSTAVLJANJE

Američki sudija odbio je ponudu britanskog princa Endrua da odbaci tužbu Virdžinije Đufre kojom se vojvoda od Jorka optužuje da ju je seksualno zlostavljao kada je imala 17 godina i da je podvodio pokojni finansijer Džefri Epštajn.

Luis Kaplan, sudija okružnog suda na Menhetnu obrazložio je svoju odluku uz argumentaciju da je preuranjeno razmatrati prinčeve zahteve da ospori tvrdnje Virdžinije Đufre da ju je Endru maltretirao i namerno izazivao njenu emocionalnu uznemirenost, iako će mu to biti dozvoljeno tokom sudskog procesa, prenosi međunarodni Sputnjik.

Sudija Kaplan je rekao da je takođe prerano da se odlučuje o tome da li je namera Virdžinije Đufre i Epštajna bila da oslobode odgovornosti ljude poput Endrua iz nagodbe u procesu koji je 2009. godine Đufreova pokrenula protiv pokojnog finansijera.

Odluka sudije sa Menhetna otvara put da se slučaj koji je pokrenula Đufreova protiv princa Endrua nastavi na suđenju koje bi, prema rečima američkog sudije, moglo da počne krajem ove godine.

Advokati britanskog princa i Đufreove još uvek nisu komentarisali novu odluku suda.

MARIO ZNA i BORIS MALAGURSKI- Intervju koji pomera granice- Imamo različite stavove ali iste CILJEVE

Nulta Tačka/Sputnik