Sve vesti Svet

APOKALIPTIČNE SCENE U AUSTRALIJI! Paukovi nakon poplava ispleli mrežu koja pokriva kilometre tla! (FOTO)

Trenutno se u nekoliko delova Australiji događa redak fenomen u kojem paukovi počinju da vladaju. Desetine hiljada paukova zavladalo je čitavim predelima i prizor koji ćete videti će vas sigurno uplašiti.

Nekoliko delova australijskog regiona Viktorija obavijeno je paukovom mrežom nakon što su poplave uništile gnezda i staništa mnogih malih insekata.

Kao rezultat toga, desetihe hiljada paukova sada kreću prema povišenim područjima kako bi izbegli poplave. U međuvremenu, nekoliko delova zemlje bori se sa najezdom miševa koje su poharale lokalne farme.

Dr. Kenn Walker, viši kustos entomologije u muzeju Melburn rekao je medijima da je to zimi poluregularna pojava u Viktoriji. Kada se ogroman broj paukova odjednom uključi u proces koji se naziva “baloniranje”, na kraju se prikače jedni za druge i mogu da pokriju čitav region.

Prema Walkeru, svaki pauk je bacio samo jednu nit, što znači da svaka sitna linija svile predstavlja drugu životinju. Iako izgleda jezivo stručnjaci su rekli da ovi paukovi mogu moći poplavljenim područjima jer jedu komarce i insekte koji uzrokuju druge bolesti.

Australijanci su na društvenim mrežama podelili fotografije ovog fenomena a mi molimo nadležne iz Australije da pošalju nekoliko hiljada paukova za Beograd pošto u Beogradu vlada prava apokaliptična scena sa komarcima koje vlast navodno sanira.