Sve vesti Svet

Asanž se danas ženi – Njegova verenica, buduća zvanična supruga stigla u zatvor

Asanž se danas ženi - Njegova verenica, buduća zvanična supruga stigla u zatvor

Džulijan Asanž (50), koji se suočava sa ekstradicijom Sjedinjenim Državama pod optužbom za špijunažu, oženiće se sa Stelom Moris (38) danas popodne pred četvoro gostiju i dva svedoka.

Džulijan Asanž će danas oženiti svoju verenicu – majku dvoje dece koje je u tajnosti dobio u ambasadi Ekvadora – na ceremoniji u zatvoru “Belmarš”.

Zatvorski čuvar će biti zadužen za fotografije, a proslava će se održati u krugu članova porodice i prijatelja para – samo 4 gosta i 2 svedokа, kao i 2 radnika obezbeđenja mogu da prisustvuju ceremoniij.

Dama Vivijen Vestvud dizajnirala je venčanicu gospođe Moris i kilt za Asanža, rođenog u Australiji, čiji su roditelji škotskog porekla.

Stela je ranije rekla da je srećna što joj je dozvoljeno da se uda za Asanža uprkos ograničenjima koja su stavljena na njihovo venčanje, koje mora da se završi do isteka sati poseta.

Ona je rekla: “Očigledno smo veoma uzbuđeni, iako su okolnosti veoma restriktivne. Svi gosti i svedoci moraju otići čim se ceremonija završi, iako će to biti pre nego što se završi uobičajeno vreme posete. Džulijan se raduje venčanju jer se ono konačno dešava nakon toliko meseci pošto smo prvi put predali zahtev.”

Ispred zatvora će se okupiti njegove pristalice na improvizovanom svadbenom prijemu kojem neće prisustvovati mladoženja.

Ali nakon venčanja, Stela će izaći ispred zatvora u jugoistočnom Londonu i preseći tortu.

Od mase je zatraženo da se obuče kao da prisustvuje venčanju.

Nulta Tačka/B92