Sve vesti Svet

Astrofizičar sa Harvarda kaže da se vanzemaljska tehnologija nalazi u Tihom okeanu i da želi je pronađe

Astrofizičar sa Harvarda kaže da se vanzemaljska tehnologija nalazi u Tihom okeanu i da želi je pronađe

Vodeći astrofizičar smišlja plan kako da pošalje tim u dubine Tihog okeana u potrazi za, kako on misli, naprednom vanzemaljskom tehnologijom.

Astrofizičar Avi Loeb smatra da je međuplanetarni objekat koji se srušio na Zemlju 2014. godine bio neka vrsta svemirskog broda. Njegova teza je kontroverzna u naučnoj zajednici.

Prema informacijama koje je prošle nedelje objavila svemirska komanda Sjedinjenih Država (USSC), objekat je zaista došao iz drugog zvezdanog sistema. Agencija je utvrdila da je projektil – koji je preleteo nebo pored obale ostrva Manus, Papua Nova Gvineja – meteor.

Prema New York Post-u, prof. Loeb, s druge strane, ne misli tako. U saopštenju objavljenom u sredu, on je sugerisao da su predmet možda stvorili vanzemaljci.

„Naše otkriće međuzvezdanog meteora najavljuje novu granicu u istraživanjima“, napisao je astronom sa Harvarda u članku za The Debrief.

„Osnovno pitanje je da li bilo koji međuzvezdani meteor može ukazivati na kompoziciju koja je nedvosmisleno veštačkog porekla. Još bolje, možda bi neke tehnološke komponente preživele udar”.

Nakon što je proveo decenije istražujući astronomiju, prof. Loeb je u poslednje vreme skrenuo pažnju na mogućnost da život postoji negde drugde osim na Zemlji. Drugi u njegovoj oblasti su ga kritikovali zbog njegovih teorija o vanzemaljcima, koje su izazvale veliku pažnju.

Prof. Loeb, dok je radio sa studentom sa Harvarda, bio je astronom koji je pre nekoliko godina utvrdio da je objekat međuzvezdani. Nakon istrage, dvojac je napisao rad o tome, ali im je rečeno da ga ne objavljuju jer su koristili poverljive vladine podatke.

Nakon što je USSC potvrdio njihovu sumnju 7. aprila, Loeb je pozvao ekspediciju da locira sve što je ostalo od međuzvezdanog objekta.

Kako prenosi Post, u njegovom članku je naglašeno da se pronalaženje objekta može postići korišćenjem magneta za „vađenje“ za ispitivanje područja od 10 kvadratnih kilometara Tihog okeana gde se veruje da je predmet sleteo.

„Moj san je da pritisnem neka dugmad na funkcionalnom delu opreme koji je proizveden van Zemlje“, kaže Loeb.

Profesor Loeb je u nekoliko navrata rekao da je Oumuamua – međuzvezdani objekat koji je jurio pored Sunčevog sistema 2017. godine – tehnologija koju su poslali vanzemaljci, o čemu je pisano u The Mind Unleashed.

MARIO ZNA i MILOŠ DIMITRIJEVIĆ- Ljudi za ovo MORAJU DA ČUJU- Budite spremni za period koji nas čeka

Nulta Tačka/ZeroHedge