Sve vesti UFO

ASTROFIZIČAR TVRDI DA BI CEO UNIVERZUM MOGAO BITI JEDAN VELIKI VANZEMALJAC

Pisao Elena Vuk

Da li bi celokupno postojanje moglo biti jedno ogromno vanzemaljsko biće? Astrofizičar sa Univerziteta Kolumbija Kejleb Šarf, veruje da je to moguće.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Prema Šarfu, pokretačka snaga čitavog univerzuma mogla bi biti gotovo beskonačna inteligencija vanzemaljske civilizacije koja je toliko stara i napredna da je celo svoje postojanje preselila u kvantno područje univerzuma.

U veoma zanimljivom članku objavljenom u Nautilus-u, Šarf tvrdi da bi vanzemaljska vrsta mogla evoluirati do te mere, da bi se mogla shvatiti kao magija. Ili fizika, jer je način na koji funkcioniše jednostavno magija.

„Da ste naleteli na gomilu paleolitskih farmera sa svojim iPhone-om i par patika, nesumnjivo biste izgledali prilično magično“, napisao je Šarf. „Ali kontrast je tek osrednji: farmeri bi vas i dalje prepoznali u osnovi jer smo nalik njima, i uskoro bi napravili selfije. Ali šta ako se život toliko odmakao da ne izgleda samo magično, već i kao fizika? ”

Šarf ističe da ne razumemo od čega se sastoji većina svemira. Takođe nemamo pojma kako i najvažnije, zašto to funkcioniše. Samo 5% svemira je normalna materija, a ostatak je egzotična mešavina tamne materije i tamne energije.

“Neki astronomi, primećuju suptilne neusklađenosti između posmatranja i modela, sugerisali su da tamna materija ima bogatiji unutrašnji život.”

Kao i noć u “Igri Prestola”, fizički univerzum koji posmatramo je mračan i pun strahota.

“U tom slučaju, tamna materija može sadržati stvarnu složenost, a možda tu završava sav tehnološki napredan život ili gde je većina života oduvek bila. Ima li boljeg načina da se izbegne gadna hirovitost Supernove i Gama zraka od usvajanja oblika koji je imun na elektromagnetno zračenje? Upload-ujte svoj svet na ogromnu količinu nekretnina na tamnoj strani i završite sa tim. ”

Ako je civilizacija uspela da živi dovoljno dugo da dekodira bezbroj suptilnosti koje život obuhvata, mogla bi teoretski ponovo stvoriti proces u drugom, mnogo sigurnijem mediju; to bi bila transmutacija svakodnevnog u nebesko ili kako ga je Šarf nazvao, „sistem za prenos podataka od normalne materije do tamne materije“.

Možda je to ono što zbunjuje astrofizičare i zbunjuje svaku korelaciju između astronomskih modela i zapažanja, činjenicu da se tamnom materijom veštački manipuliše iznutra.

„Ili da napravimo korak dalje“, dodao je Šarf, „možda je ponašanje normalne kosmičke materije koju pripisujemo tamnoj materiji izazvano nečim sasvim drugim: živo stanje koje manipuliše svetlosnom materijom u svoje svrhe.

Astrofizičari su odavno utvrdili da se svemir ponaša i radi neke „čudne i neočekivane”stvari. Pre pet milijardi godina počela je da se ubrzano širi. Naučnici veruju da je ovo direktna posledica tamne energije, ali niko ne zna zašto se ovo ubrzanje dogodilo ovako kasno. Da li je slučajnost da se otprilike u isto vreme na Zemlji pojavio život?

„Za mnoge kosmologe to znači da naš univerzum mora biti deo ogromnog multiverzuma gde snaga tamne energije varira od mesta do mesta. Živimo na jednom od mesta pogodnih za život poput nas. Na drugom mestu, tamna energija je jača i uništava svemir prebrzo da bi se mogle formirati kosmičke strukture i nov život. ”

Od rođenja univerzuma do dana kada je ubrzalo širenje prošlo je osam milijardi godina. Ako je život započeo rano u kosmosu, ima razloga da je imao dovoljno vremena da evoluira u hipotetičku civilizaciju tipa V na proširenoj Kardashev skali.

Kada je svemir bio mnogo kompaktniji nego što je danas, bilo bi lakše putovati između zvezda i galaksija i tako osvojiti svemir. Gotovo je sigurno da je univerzum bio mnogo energičnije i opasnije mesto nego što je danas. Sve više razloga za migraciju u egzotičnim avionima.

VEČERAS UŽIVO! NAJGLEDANIJA EMISIJA SA MARIO ZNA!

Po Šarfovom mišljenju, možda ne bismo „prepoznali napredni život jer on čini sastavni i nepoželjni deo onoga što smo smatrali svetom prirode.”

Tamna materija i tamna energija oblikuju naš univerzum i drže ga zajedno; gravitacija je jednostavno preslaba i galaksije bi se jednostavno raspale bez ovih egzotičnih komponenti. Moguće je da su prelaskom u ovaj ambijent hipernapredni vanzemaljci dali životu kakvog poznajemo priliku da se izrazi.

„Možda hipernapredni život nije samo spoljašnji“, zaključuje Šarf. „Možda je već svuda okolo. To je ugrađeno u ono što mi smatramo samom fizikom, od korenskog ponašanja čestica i polja do fenomena složenosti i pojave.”

Ova intrigantna teorija jedna je od najboljih. Istražuje i potvrđuje sve mogućnosti. U svom najčišćem obliku, govori nam da su vanzemaljci stvarni. A u isto vreme nisu. Oboje su živi i mrtvi. Oni su nas stvorili dopuštajući nam da stvaramo sami sebe. Ima ih svuda i nigde.

Nulta Tačka/ufoHolic