Sve vesti Svet

AUSTRALIJA DO SRŽI U COVID MANIJI : VRATA OBLEPITI TRAKOM, DRŽATI SE DALJE OD BALKONA

Pisao Elena Vuk

Australija

Etika i etične granice ne postoje u rečniku tehnokrata..Sramota za njih je misaona imenica.. Oni šire svoje ludilo bez presedana.. Ljudi su “prisiljeni” da prihvate njihovu politiku(bolesno, lečenje kompleksa..) zakljućavanja koje se kosi sa zdravim razumom, logikom i stvarnom naukom.. Ova suluda igra uključuje sve “obične” smrtnike na celoj Zemlji.. Verujem, kada bi mogli da šire svoje ludilo po galaksiji, ne bi stali..

Igračima Australijske Nacionalne ragbi lige (NRL) i njihovim porodicama zabranjen je pristup njihovim balkonima i naređeno im je da se trakom zatvore kako bi zaustavili COVID u delovima Queensland-a u Australiji.


Australijski zdravstveni službenici nametnuli su drakonske mere igračima NRL i njihovim porodicama u “karantinskim okruzima” u Brisbane-u, Gold Coast-u i Sunshine Coast-u nakon što su fotografi slikali stanovnike kako sa balkona jedni drugima prenose predmete poput sladoleda i slatkiša.

“Videli biste te slike porodičnog hotela u kojem su delili robu preko verandi … Ovo je previše rizično”, rekla je glavna zdravstvena direktorica za Queensland, dr. Dženet Jang( Jeannette Young ), u komentarima koje je citirao Daily Mail Australia.

Novi izveštaji pokazuju koliko su vlasti voljne ići kako bi izvršile ono što su kritičari opisali kao zabranu “svežeg vazduha”, dok je Ema Lavrenc(Emma Lawrence) iz 9News Sydney rekla da su stanovnici dobili smernice(naredbe) da zalepe svoja balkonska vrata i uslikaju da su to učinili, kao dokaz.

 

“Iako glavna zdravstvena službenica podržava privremeno preseljenje NRL-a u Queensland, jasno je stavila do znanja da joj je prioritet zaštita zdravlja Queenslanders-a”, rekao je potparol Queensland Health-a o tim merama u komentaru na news.com.au.

“Ona je trenutno u razgovoru sa NRL-om o načinima za sprečavanje kršenja hotelskog karantina, uključujući smanjenje pristupa balkonima”, potvrdio je potparol dodajući: “Nedavna kršenja od strane igrača su neoprostiva i izlažu celu državu riziku.”

“Videli smo u drugim državama kako se brzo Delta varijanta može širiti i mi ćemo učiniti sve što možemo da sprečimo izbijanje epidemija ovde.”


Glavna zdravstvena službenica Jang rekla je da se “približava” izbacivanje Nacionalne ragbi lige iz Queenslanda, pri čemu vladini izvori insistiraju da će to učiniti ako igrači ili oni povezani sa NRL počnu kršiti nova pravila.

Australija je prošla kroz ovu pandemiju relativno “neoštećena”, jer su najranije uveli stroge zabrane međunarodnih putovanja, kratkim ali žestoko sprovedenim karantinima.

Nulta Tačka/Technocracy