Sve vesti Svet

AUSTRALIJA MENJA PREPORUKU ZA KORIŠĆENJE ASTRA ZENEKE nakon što je žena umrla od krvnih ugrušaka u mozgu.

AUSTRALIJA MENJA PREPORUKU ZA KORIŠĆENJE ASTRA ZENEKE nakon što je žena umrla od krvnih ugrušaka u mozgu.

Australija je u četvrtak povećala preporučenu starost za primanje vakcine AstraZeneke na 60 godina. Ta preporuka je objavljena nakon što je 52 – godišnja žena umrla od retkih krvnih ugrušaka u mozgu nakon što je primila svoju prvu dozu.

To je bila druga smrt u zemlji koja je povezana sa vakcinom AZ. U Aprilu ove godine 48 – godišnja žena umrla je od sličnih problema. Tada je vlada preporučila da se vakcina daje samo osobama starijim od 50 godina.

NULTA TAČKA NA TELEGRAMU! PRONAĐITE NAS TAMO GDE NEMA CENZURE! BUDITE DEO SLOBODNE BUDUĆNOSTI

Ministar zdravlja Greg Hant rekao je da vlada ”sigurnost stavlja iznad svega” i opisao je odluku kao konzervativnu.

Greng hant izdao je nova pravila oko toga ko može da primi vakcinu AstraZeneke,opisujući ga kao novi ”izazov” australijskom zaustavljenom programu vakcine. Za sada, samo 3% od 25 miliona ljudi je ”zaštićeno” u potpunosti protiv virusa.

Svi ispod 60 godina starosti su u mogućnosti da prime BionTech – ovu, Fajzer vakcinu kao zamenu za AstraZeneku, dok vlada predviđa da uskoro odobri američku vakcinu Moderna.

Australija je u četvrtak imenovala vojnog general-potpukovnika Džona Frivena da vodi operaciju za vakcinisanje stanovništva nakon sve većeg javnog nezadovoljstva sporim tempom inokulacija.

U VREME NAJVEĆE CENZURE MEDIJA IKADA VAŠA ULOGA JE VIŠE NEGO ZNAČAJNA! ZATO PODELITE OVAJ ČLANAK SA LJUDIMA KOJE ĆE MOŽDA OVA VEST ZAINTERESOVATI.