Sve vesti Svet

Australijski LGBT magazin napao vladiku Nikanora i sve pravoslavne vernike

Australijski LGBT magazin napao vladiku Nikanora i sve pravoslavne vernike

Australijski LGBT magazin Star Observer perfidno je napao vladiku banatskog Nikanora i srpske vernike kroz pisanje o slučaju pozivanja vladike na bojkot “Evro prajda”.

Naime, pod naslovom “Vladika srpske crkve “proklinje“ Europrajd, poziva na oružane napade na LGBT osobe”, ovaj australijski nazovimo magazin ukazuje da se vladika Nikanor Bogunović navodno suočio sa kritikama jer je javno prozvao premijerku Anu Brnabić i ohrabrivao na upotrebu oružija protiv LGBT osoba što je daleko od istine jer je Nikanor kritike primio samo od strane vlasti dok su građani masovno iskazali podršku a sa druge strane protivljenje organizaciji takozvanog “prajda”.

Magazin se pozvao na video Balkan Insight-a sa njihovog Jutjub kanala na kojem se vidi “kako vladika Nikanor stoji ispred crkve i buni se protiv LGBT+ osoba i Europrajda”.

SREDA 16h! PETICIJA PROTIV EVRO PRAJDA JE USPELA!

Australijski nazovi magazin pokušao je da isproziva vladiku dodatno, navodeći da se Nikanor protivio COVID tiraniji (Australijanci vole da ih zatvaraju i nasilno vakcinišu, to smo videli).

“Vladika, koji je ranije pozivao hrišćane da ignorišu mere ograničenja protiv KOVID 19 i dođu u crkvu, rekao je da učesnici Europrajda planiraju da “dođu u Beograd i da se razmeću i oskrnave grad Beograd, sveti srpski grad””, napisali su u “magazinu”.

U tekstu se dalje ističe i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao lokalnim medijima da su vladikine uvrede direktno bile upućene “prvoj lezbejskoj premijerki u zemlji”, te da je uvredio sam sebe i ponizio crkvu mnogo više nego što je to uradila Ana Brnabić ili bilo ko drugi.

Asutralijski časopis navodi da je njegov poziv na nasilje doveo do velikih protesta protiv LGBT+ zajednice i Europrajda, ukazujući da su lokalni mediji preneli da je između 5.000 i 10.000 demonstranata marširalo ispred Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve i gradskim ulicama uzvikujući: “Nećemo gej paradu i okupaciju Zapada!” i “Drži ruke dalje od naše dece“.

Facktcheck: Bilo je više od 20.000 ljudi na litijama za spas Srbije.

Dalje u tekstu se ukazuje da su organizatori Europrajda osudili vladiku zbog podsticanja na nasilje.

U članku se dalje podseća da je Srbija dekriminalizovala homoseksualnost 1994. godine, ali da su i dalje nezakoniti gej brakovi i usvajanje od strane istopolnih roditelja.

NultaTačka