Srbija Sve vesti

BABAROGA SE VRATILA! DR KON PREDVIĐA DESETINE HILJADA OBOLELIH!

BABAROGA SE VRATILA! DR KON PREDVIĐA DESETINE HILJADA OBOLELIH!

Babaroga se vratila tj. nakon nekoliko dana pauze i tišine jer niko iz Kriznog Štaba ne sme da prokomentariše slučaj Novaka Đokovića oglasio je i najomraženiji čovek u Srbiji ali i šire, Predrag Kon.

Kon je izjaviuo večeras da će u naredne dve sedmice rasti dnevni broj zaraženih koronom i da očekuje “petocifrene brojke”, a možda “i više desetina hiljada” inficiranih, napominjući da taj virus “sad crikuliše više nego ikad pa je takva i mogućnost zaražavanja”.

„Bilo je jasno da će Nova godina biti okidač za naglo pogoršanje epidemiološke situacije i da nam stiže omikron. Nova godina pogotovo sve ono što je organizovano nije smelo da se desi. Danas je jasno da to možda čak treba i osuditi u situaciji kad je medicinski deo Kriznog štaba bio jasan da tako nešto ne sme da se dogadja“, rekao je Kon za Radio televiziju Srbije (RTS).

KVAZI-FILANTROP GEJTS ULAŽE 15 MILIJARDI DOLARA U ČISTE TEHNOLOGIJE

Na pitanje o predstojećoj Novog godini po julijanskom kalendaru i najavama koncerata, on je rekao da je razumeo da će ih u Srbiji biti desetak, kao i da je Beograd „eksplodirao posle koncerata i svega onog što se u njemu dešavalo“.

„Danas je u Beogradu oko 3.500 novozaraženih, a dostigao je 4.200 jednog dana. U odnosu na ukupnu Srbiju bilo je oko polovine novozaraženih“, rekao je Kon, navodeći da se „sad to prebacuje na Srbiju“ pa polako „ekspolidira Novi Sad“.

„Da se vratimo na 13. januar. To je krajnje nedopustivo“, rekao je Kon, navodeći da je poslao još ranije zahtev sa predlozima mera o kome treba da se izjasne „svi“ – premijerka Ana Brnabić, ali i neki od članova medicinskog dela Kriznog štaba, čiji je i on član.

Kako je naveo, to je „nacrt u kojem je jedna od glavnih stvari o kojoj treba definitivno da se razgovara – zabrana javnog okupljanja“.

IMA SKORO 700 DANA OD KAKO SU NAM REKLI – SAMO JOŠ DVE NEDELJE DA IZRAVNAMO KRIVU – , A JEDINA STVAR KOJA JE SMANJENA JE VAŠA SLOBODA

„Mi smo nekada imali zabranu javnog okupljanja više od pet lica“, rekao je Kon, uz opasku da „stručnjaci ne mogu da se tretiraju kao lutkarsko pozorište“.

NultaTačka/Mediji