Sve vesti Svet

Bajdenov rejting najniži ikada, podržava ga samo 39 odsto građana

Bajdenov rejting najniži ikada, podržava ga samo 39 odsto građana

Rejting američkog predsjednika DŽozefa Bajdena pao je na 39 odsto, što je najniži procenat podrške koji ima otkako je preuzeo funkciju, pokazuje anketa “En-Bi-Si njuza”.

Kako pokazuju rezultati ankete, 56 odsto ispitanika uopšte nije zadovoljno politikom američke administracije, dok većina ispitanika, njih 75 odsto, kaže da se “zemlja kreće u pogrešnom pravcu”.

Bajdenov odgovor na pandemiju virusa korona dobio je podršku 59 odsto Amerikanaca, ali je njegov ekonomski učinak imao rejting od svega 33 odsto.

Još gore je ocijenjeno Bajdenovo rešavanje problema inflacije i troškova života, pa tako tu politiku podržava svega 23 odsto ispitanika.

Anketa pokazuje da je 41 odsto ispitanika zadovoljno merama preduzetim u vezi sa situacijom u Ukrajini.

Ispitivanje podrške američkom predsedniku dolazi u trenutku povećanja inflacije u SAD, uzrokovane uglavnom poteškoćama u lancu snabdevanja, koje je Bajdenova administracija delimično pripisala situaciji u Ukrajini i dugotrajnom oporavku od pandemije kovid 19.

Inflacija u SAD, merena raznim metodama, trenutno iznosi 8,5 odsto, iako neki ekonomisti kažu da je, verovatno, duplo veća.

Povećanje federalnih rezervi za 50 baznih poena najveće je u poslednje dvije decenije, a centralna banka kaže da će nastaviti sa monetarnim pooštravanjem i tokom 2023. godine.

MARIO ZNA i ŽELJKO INJAC- Pravoslavno PROROČANSTVO- Tehnokratske ideje su osuđene na PROPAST

Nulta Tačka/Novosti