Sve vesti Svet

Bajdenovo mentalno zdravlje ugrožava nacionalnu bezbednost Amerike tvrdi bivši lekar Obame i Trampa

Bajdenovo mentalno zdravlje ugrožava nacionalnu bezbednost Amerike tvrdi bivši lekar Obame i Trampa

Prema rečima vojnog lekara i političara Ronija Džeksona, koji je svojevremeno vodio medicinsku službu Bele kuće za vreme predsednika – Baraka Obame i Donalda Trampa , zdravstveno stanje lidera američke nacija – Džoa Bajdena izaziva ozbiljnu zabrinutost.

Džekson, koji je sada kongresmen, je uveren da su kognitivne sposobnosti aktuelnog predsednika toliko loše da to predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost zemlje.

„Ne pokušavam da postavim dijagnozu, ali mislim da ceo svet vidi: on ima neke probleme. On doživljava kognitivne poteškoće. Sada nije vreme da imamo glavnog komandanta i šefa države koji ima takve probleme. Mislim da bi to moglo biti pitanje nacionalne bezbednosti“, rekao je DŽekson, a prenosi Vašington tajms.

Kongresmen insistira da Bajden treba da prođe test mentalne sposobnosti kako bi dokazao celom svetu da zaista može ne samo da donosi odluke, već i da bude svestan njihovih posledica.

DŽekson je napomenuo da, od kada je Bajden bio predsednički kandidat, njegovo zdravlje se nije poboljšalo, a izjave o potrebi promene režima u Rusiji ili da će američki vojnici morati da se suoče sa Rusima u Ukrajini, u ovojm trenutku mogu biti fatalne.

NultaTačka/Novosti