Sve vesti Svet

Bajdenovo Ministarstvo za dezinformacije već puklo! Nova šefica ovog odeljenja koja je savetovala Ukrajinske vlasti podnela ostavku

Bajdenovo Ministarstvo za dezinformacije već puklo! Nova šefica ovog odeljenja koja je savetovala Ukrajinske vlasti podnela ostavku

Takozvani stručnjak za dezinformacije koju je Bela Kuća angažovala da vodi novo-oformljeni odbor za dezinformacije Ministarstva unutrašnje sigurnosti podnela je ostavku.

Nina Jankowicz, koja je bila angažovana u novom “ministastvu za dezinformacije” koje bi pojačalo cenzuru podnela je ostavku na ovo mestu. Ona je prethodno radila i blisko sarađivala sa vlastima u Ukrajini da bi bila postavljena na čelo “Odbora za upravljanje dezinformacijama” ranije ovog meseca.

Biden 'disinfo' Czar Nina Jankowicz Ripped Over Cringeworthy Mary Poppins  TikTok - WorldNewsEra

Međuagencijski tim je trebao da koordinira aktivnosti odseka u vezi sa dezinformacijama usmerenim na stanovništvo i infrastrukturu SAD-a. (U prevodu da još više cenzuriše javnost)

Ali Jankowićkino imenovanje brzo je izazvalo osudu poslanika Republikanaca i slobodnih medija, koji su ukazali na njene prethodne tvitove i izjave u vezi sa laptopom Hantera Bajdena i Kristofera Stila autora takozvanog Steeleovog dosijea.

Nakon što je DHS odlučio da pauzira ovu ideju zvaničnog formiranja “ministarstva za dezinformacije”, Jankowicz je donela odluku da podnese ostavku, rekla je ona u izjavi objavljenoj preko portparola.

„Nakon šest godina posvećenih proučavanju dezinformacija i najboljih praksi u reagovanju na njih, pridružila sam se Kancelariji za unutrašnju sigurnost kako bih bila izvršni direktor Odbora za upravljanje dezinformacijama sa namerom da podržim važan rad Odseka koji se bavi ješavanjem dezinformacija koje pogađaju našu zemlju. ,” rekla je ona.

Denacifikacija stiže u SRBIJU- Soroš i Gejts umešani u Ukrajinu

“S obzirom da je rad odbora pauziran i njegova budućnost neizvesna… Odlučila sam da napustim DHS kako bih se vratila svom radu u javnoj sferi. Duboko je razočaravajuće što su pogrešne karakteristike Odbora postale smetnje od vitalnog rada Odseka, i zaista, zajedno sa nedavnim događajima na globalnom i nacionalnom nivou, pokazuje zašto je takvo telo neophodno. Održavam svoju posvećenost podizanju svesti o pretnjama dezinformacijama i verujem da će Ministarstvo učiniti isto”, rekla je Jankowicz.

Washington Post je prvi izvestio o suspenziji odbora za dezinformacije i Jankovickinoj ostavci.

U saopštenju, portparol DHS-a je rekao da je sekretar za unutrašnju sigurnost Alejandro Mayorkas zatražio od bivšeg sekretara DHS-a Michaela Chertoffa i bivšeg zamenika američkog državnog tužioca Džejmija Gorelicka da vode pregled odbora kroz Savetodavno veće za unutrašnju sigurnost. Tokom tog pregleda, rad odbora će biti pauziran i neće se sastajati.

“Odbor je grubo i namerno pogrešno okarakterisan i nikada se nije radilo o cenzuri na bilo koji način. Osmišljen je da osigura da ispunimo našu misiju zaštite naše zemlje, istovremeno štiteći osnovna ustavna prava”, rekao je portparol.

“Međutim, lažni napadi počeli su da odvraćaju pažnju od vitalno važnog rada Oseka za borbu protiv dezinformacija koje ugrožavaju sigurnost američkog naroda.”

Jankowicz se godinama fokusirala na dezinformacije i istočnu Evropu i savetovala je ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova na tu temu 2016. i 2017., navodi se na njenoj web stranici. Ona tečno govori ruski, a njena knjiga “Kako izgubiti informacioni rat” istražuje kako se pet zapadnih vlada suočilo sa ruskim “dezinformacijama.”

NultaTačka