Sve vesti Svet

Banka Engleske upozorava na apokaliptičnu globalnu nestašicu hrane

Banka Engleske upozorava na apokaliptičnu globalnu nestašicu hrane

Guverner Banke Engleske Endrju Bejli upozorio je da “apokaliptična” nestašica hrane širom sveta dolazi, navodeći kao razlog rastuću inflaciju.

Na sastanku sa poslanicima u Odboru za trezor u ponedeljak, Bejli je objasnio da se građani Britanije suočavaju sa „veoma velikim šokom u prihodima“ koji će se samo pogoršavati kako se inflacija ubrzava na dvocifrene brojke u poslednjem kvartalu 2022.

„Rizik o kome govorim gde ću zvučati prilično apokaliptično, pretpostavljam, jeste hrana“, rekao je Bejli, tvrdeći da je sastanak sa ukrajinskim ministrom finansija otkrio da Ukrajina neće moći da isporuči svoje zalihe pšenice i nafte iz zemlje usred sukoba sa Rusijom.

„Ukrajina ima hranu u zalihama, ali trenutno ne može da je isporuči. Dok je ministar finansija bio optimista po pitanju sadnje useva – kao što znate, Ukrajina je glavni snabdevač pšenicom, glavni snabdevač ulja – rekao je da je optimista u pogledu sadnje, ali je rekao da u ovom trenutku nemamo načina da to isporučimo kako stvari stoje, i postaje sve gore“, rekao je Bejli.

„To je velika briga. To nije samo velika briga za ovu zemlju, to je velika briga za svet u razvoju“, dodao je on. „Izvinite što sam apokaliptičan, ali to je velika briga”.

Bejli je zatim pozvao na veću vojnu intervenciju NATO-a i SAD kako bi pomogli Ukrajini da izmesti svoj izvoz hrane iz zemlje.

„Nisam ni malo vojni strateg, ali šta god da se može učiniti da se pomogne Ukrajini da izvuče hranu, to bi bio ogroman doprinos”.

Ovo se dešava samo nekoliko nedelja nakon što je predsednik Rokfeler fondacije Radživ Šah upozorio da će „ogromna, neposredna kriza sa hranom“ na globalnom nivou početi „za otprilike šest meseci“.

Pre nego što je nestašica formule za bebe došla do vrhunca u SAD, Džo Bajden je u martu upozorio da će nestašica hrane u SAD „biti stvarna“.

Ovo nisu samo predviđanja, to su planirani razvoji u okviru Velikog resetovanja industrijskog sveta Svetskog ekonomskog foruma koristeći kontrolisani haos u nabavci osnovnih dobara i usluga da bi se rekonstruisao globalni sistem ishrane koji ima za cilj primoravanje ljudi da konzumiraju bube i biljne proteine.

U članku iz juna 2020. na svom veb sajtu pod nazivom „Kako ponovo zamisliti naše sisteme ishrane za svet posle COVID-a“, WEF poziva na inicijative socijalnog inženjeringa za promenu globalne ishrane u ime zdravlja i borbe protiv klimatskih promena.

MARIO ZNA i KARAĐORĐE SUBOTIĆ- Denacifikacija stiže u SRBIJU- Soroš i Gejts umešani u Ukrajinu

Nulta Tačka/InfoWars