Sve vesti Svet

Bela Kuća zvanično označila Trampove pristalice kao EKSTREMISTE: MAGA je pretnja našoj demokratiji

Bela Kuća zvanično označila Trampove pristalice kao EKSTREMISTE: MAGA je pretnja našoj demokratiji

Republikanci koji podržavaju kampanju Donalda Trampa „ Učinimo Ameriku ponovo velikom ”  (MAGA) predstavljaju egzistencijalnu pretnju za američku demokratiju, rekla je u sredu novinarima sekretar za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer.

„ Predsednik misli da postoji ekstremistička pretnja našoj demokratiji “, počela je Žan-Pjer, tvrdeći da je američki predsednik Džo Bajden bio „ najjasniji koliko je mogao da bude u tom konkretnom delu “.

Nagoveštavajući da su njene reči došle direktno od Bajdena, ona je objasnila: „ Način na koji on to vidi jeste da su MAGA republikanci najaktivniji deo Republikanske partije… Ovo je ekstremna pretnja našoj demokratiji, našoj slobodi, našim pravima . ”

Iako nije elaborirala predsednikove planove za rešavanje te pretnje, upozorila je da „ nasilju ili pretnji nasiljem nema apsolutno mesta u našem društvu “ bez obzira „ na kojoj strani sedite“. ”

Nove mere, nova agenda a isti igrači- Večeras od 20:30h, Mario Zna UŽIVO otkriva sve zabranjene vesti (VIDEO)

To nije bio prvi put da je Bajdenova administracija pristalice bivšeg predsednika okarakterisala kao egzistencijalnu pretnju američkom putu. Bajden je ranije osudio „ MAGA republikance “ na donatorskom događaju prošle nedelje, uporedivši njihovu „ filozofiju “ sa „ polufašizmom “ i insistirajući da „ ne ugrožavaju samo naša lična prava i ekonomsku bezbednost “ već „ odbijaju da prihvate volju ljudi “ i „ prihvataju… političko nasilje “, što predstavlja „ pretnju samoj našoj demokratiji. ”

„ Nije hiperbola, sada morate glasati da biste bukvalno ponovo spasili demokratiju “, pozvao je svoje pristalice.

Žan-Pjer je kasnije branila kontroverzne primedbe, pozivajući one koji sumnjaju da „ pogledaju definiciju fašizma“ i „ razmisle o tome šta [MAGA republikanci] rade u napadu na našu demokratiju, šta rade u oduzimanju naših sloboda… naših prava. Međutim, ona je negirala da je to bio napad na sve Trampove glasače, insistirajući da je predsednik mislio samo na „ ekstremno ultra krilo republikanaca “.

Kritičari tvrde da je Bajden demoniziranje opozicione stranke učinio središnjim delom svoje predizborne kampanje, što je označilo težak pomak od početka njegovog predsedničkog mandata. On se u početku navodno zalagao za jedinstvo među duboko podeljenim biračkim telom pošto su optužbe za izbornu prevaru i posledice nemira na Kapitolu 6. januara bacile senku na njegovu inauguraciju.

Taktika je mnoge podsetila na zloglasnu osudu bivše demokratske predsedničke kandidatkinje Hilari Klinton da je polovina Trampovih glasača „ grupa žalosnih ljudi“ prožetih rasizmom, seksizmom i drugim lošim atributima. Uprkos tome što je verovala da je pobeda izvesna, Klintonova je izgubila od Trampa 2016, pošto nije uspela da pridobije „ drugu “ polovinu svojih pristalica.

Prema zvaničnim podacima, Tramp je dobio preko 74 miliona glasova 2020. i 63 miliona u 2016. godini.

NultaTačka