Srbija Sve vesti

Beograđani spremite se! ŠAPIĆ DONOSI ODLUKU zbog “zaštite životne sredine”! Slede zabrane za vozače

Beograđani spremite se! ŠAPIĆ DONOSI ODLUKU zbog "zaštite životne sredine"! Slede zabrane za vozače

Nije prošlo ni 24h nakon što je izabran za gradonačelnika Beograda a Aleksandar Šapić “Gangula” već iznosi svoje nove planove za glavni grad i to ne planove vezane za promene strukture konstantnog kolapsa Beograda, povećanja broja zaposlenih, migrantske krize i slično već ni manje ni više planove usko vezane za klimatsku agendu ili agendu “borbe” protiv zagađenja (globalnog zagrevanja).

On je najpre govorio o prioritetima te se prešaltao na kako je rekao “žrtvu koju naš narod treba da podnese” zarad očuvanja životne sredine.

Prioritet je, kaže, da Beograd bude šampion u svemu.

“Beograd jeste pobednik, Beograd je jedan od retkih gradova u svetu koji je toliko puta rušen i uvek uspevao da se podigne iz pepela i bude centar jugoistočne Evrope, jugoistočni Njujork… Imamo obavezu da nastavimo u tom pravcu i svakog dana potvrđujemo tu pobedničku crtu”, rekao je Šapić.

Naglašava da se u ovom teškom svetskom trenutku moraju odrediti prioritetni zadaci, budući da je, zbog rata u Ukrajini, težak period u celom svetu.

“Imamo velike kapitalne projekte od kojih nećemo odustati, tu nema nikakve dileme… Da li ćemo nastaviti da radimo sve dobre stvari koje su rađene – da, da li će nas objektivne okolnosti malo usporiti, sigurno da hoće… Mislim da je u ovom momentu prioritet i najvažnija stvar da obezbedimo tople domove, komunalni red, da obezbedimo javni prevoz… Naravno da nećemo odustati ni od velikih kapitalnih stvari – i obilaznice, metroa, i prerađivača otpadnih voda, rekonstrukcije bulevara, škola, obdaništa, vrtića…”, rekao je Šapić.

O ovome je ZABRANJENO pričati- Stručnjak rasturio KLIMATSKU AGENDU

Ključni problemi i sprovođenje agende

Govoreći o ključnim problemima u Beogradu, gradonačelnik je napomenuo da se oni ne mogu rešiti u roku od mesec dana. Naglašava da je ekologija sastavni deo života i da su u prestonici glavni problemi saobraćaj i ložišta.

“Ukoliko želimo čist vazduh moramo svi biti spremni na žrtvu”, rekao je Šapić i kao primer rešenja za zagađenje naveo praksu nekih zemalja u kojima postoje režimi vožnje kada je, na primer, u saobraćajnom špicu zabranjeno da se u vozilu nalazi jedna osoba.

“Da li će to biti šest meseci, godinu dana, dve, tri ili četiri, to će zavisiti od novih okolnosti. Nema nikakvog pritiska i uradiću sve da poboljšamo stvari u Beogradu”, rekao je Šapić i istakao da, onaj ko dobije mandat, mora biti spreman da se u svakom trenutku proveri poverenje koje ima kod građana.

NultaTačka