Sve vesti Svet

Beskrajno ludilo! Ništa od Vimbldona za Danila Medvedeva! Englezi strahuju da će njegov trijumg dati vetar u leđa Moskvi

Beskrajno ludilo! Ništa od Vimbldona za Danila Medvedeva! Englezi strahuju da će njegov trijumg dati vetar u leđa Moskvi

Drugi teniser sveta Danil Medvedev mogao bi da propusti grend slem na Vimbldonu čak i ako se odrekne svog predsednika Vladimira Putina.

Poslednjih nedelja se ovaj uslov provlačio kroz medije, ali kako tvrdi engleski Telegraf, organizatori su spremni da i mimo toga zabrane učešće Rusu.

Razlog zašto organizatori ovog Grend slema žele da suspenduju pre svega Danila Mevedeva jeste u tome što postoji bojazan da bi njegov trijumf mogao da da vetar u leđa vlastima u Moskvi.

Podsećanja radi, ministar sporta u Britaniji Najdžel Hadlston ranije je tražio od Medvedeva i ostalih da se u pisanoj formi izjasne i potvrde kako ne primaju novac od Putina, Rusije i Belorusije, kao i to da neće davati podršku tim stranama.

Kako se navodi u tekstu, Vimbldon ima povlašćen status u odnosu na ostala tri grend slem turnira i zbog toga može da donosi drugačije odluke. Dok Rolan Garos nema “snagu” da zabrani Medvedevu učešće na turniru, Vimbldon veruje da je to moguće izvesti i pokušaće to da urade tokom ovog leta.

Takođe, oni bi mogli da izbace sa turnira i sve ostale tenisere i teniserke iz Rusije i Belorusije iz istog razloga – straha da njihov dobar rezultat na trećem grend slemu može da utiče na političku situaciju u svetu.

Prijave za turnir traju do sredine maja, dok je takmičenje na programu od 27. juna do 10. jula.

NultaTačka/Novosti