Srbija Sve vesti

BESMRTNI PUK u BEOGRADU! Na čelu kolone SLOVO Z i večna borba protiv fašizma (VIDEO)

BESMRTNI PUK u BEOGRADU! Na čelu kolone SLOVO Z i večna borba protiv fašizma (VIDEO)

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović izjavio je na manifestaciji “Besmrtni puk” u Beogradu da su “Srbija i Rusija uvek bile na pravoj strani istorije”.

On je kazao da je na današnji dan 9. maj, u Drugom svetskom ratu 1945. godine kapitulirala Nemačka i da se „sećamo najveće pobede u 20. veku“.

„Naše deke i bake su pobedili u ovom ratu zajedno sa našom braćom Rusima“, rekao je Popović.

On je dodao da današnja generacija ima obavezu da svim političkim sredstvima brani dve najveće vrednosti Srbije – slobodu i nezavisnot.

Građani okupljeni u povorci “Besmrtni puk” krenuli su od spomenika Vuku Karadžiću ka Novom groblju i Spomeniku oslobodiocima Beograda.

Među njima su, osim Popovića i ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, funkcioner Socijalističke partije Srbije i direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović i funkcioner Dveri Ivan Kostić.

Na čelu kolone je veliki transparent “Besmrtni puk Beograd” i figura predsednika Rusije Vladimira Putina od kartona, kao i veliko latinično slovo “Z”.

Mnogi od okupljenih nose slike svojih predaka stradalih u drugom svetskom ratu, kojima je i namenjena ova manifestacija, kao i veliku trobojku koja istovetna i za Srbiju i za Rusiju.

Ograda oko spomenika Vuku Karadžiću odakle je povorka krenula ispisana je slovom “Z”, uz poruku na ruskom “Za Rusiju”.

Ruzveltova ulica i Ulica Mije Kovačevića zatvorene su za saobraćaj.

NultaTačka/Mediji