Sve vesti Svet

Bežanija! Šefa nemačke obaveštajne službe izvukli specijalci iz Ukrajine

Bežanija! Šefa nemačke obaveštajne službe izvukli specijalci iz Ukrajine

Šefa Federalne obaveštajne službe spasen je iz Ukrajine u krajnjoj nuždi, saznaje nemački portal Fokus. Pre nekoliko dana, ranije, Bruno Kal je otputovao u ukrajinsku prestonicu Kijev da sa svojim ukrajinskim kolegama razgovara o pozadini situacije.

Ali napad Rusije u četvrtak rano ujutru, koji je iznenadio sve, iznenadio je i Kala. Nakon što je ministarka inostranih poslova Analena Berbok pozvala sve Nemce da napuste zemlju, specijalno odeljenje Savezne policije, Lična zaštita u inostranstvu, preduzelo je akciju i evakuisalo diplomate i oficire za vezu BKA kopnom.

VANREDNA EMISIJA UZ VANREDNE OKOLNOSTI

Šef BND-a Kal – “U međuvremenu je stigao do graničnog prelaza i vratio se u EU”

Ali Kal nije mogao na vreme da stigne do ove jedinice za evakuaciju. Stoga ga je iz ove opasne situacije moralo izbavljati posebno odeljenje BND-a. Prema saznanjima Fokusa, Kal je u petak popodne bio na putu za Poljsku i trebalo bi da kroči na tlo EU, odnosno da u Poljsku stigne u popodnevnim satima. Ovaj proces je Fokus-u potvrđen iz bezbednosnih krugova.

U petak, u popodnevnim satima BND je saopštio da je Kal stigao do graničnog prelaza, da se vratio u EU i da se očekuje u Berlinu.

Nulta Tačka/Focus