Sve vesti Svet

Biće pakleno! Inflacija u Nemačkoj skočila na 7,3%. Ovo se nije desilo od 1981. godine

Biće pakleno! Inflacija u Nemačkoj skočila na 7,3%. Ovo se nije desilo od 1981. godine

Čini se da od svih Evropskih zemalja, Nemačka se najteže snalazi u eri poskupljenja i energetskoj krizi koja sledi nakon što su vlasti u Nemačkoj pohitale da uvedu sankcije Rusiji.

Dnevni izveštaji govore da se u nekada “obećanoj” zemlji više ne živi lagodno. Pored robovlasničkog odnosa vlasti prema građanima u periodu kovid histerije danas građani pored vraćene slobode moraju da plate i cenu iste te slobode pošto su poskupljenja primetna u svakoj sferi trgovine i to ako robe kao što je jesitvo ulje uopšte i ima u marketima.

Juče su tako zabeležene i prve tuče oko jestivog ulja dok konzerviranog hleba više nema a ugostitelji izbacuju pomfrit iz jelovnika.

Ministar je savetovao svojim građanima da može da se živi kada je 15 stepeni u stanovima i da nose debele džempere. Takođe im je savetovano da smanje brzinu na autoputevima i manje voze svoje automobile. Izgleda da su uveli sankcije svom narodu, a ovo je tek početak nestašica.

Da stvar bude još gora za “Švabe” Inflacija je u martu skočila na čak 7,3%, što je najviši nivo inflacije od 1981. godine.

Sa prilivom migranata sa Bliskog istoka i Ukrajine, uz inflaciju i poskupljenja ali i ograničenja Švabama neće biti ni malo lako.

Nulta Tačka