Sve vesti Svet

Bil Gejts čestitao Indijcima na masovnoj vakcinaciji ali PRAVE BROJKE govore nešto sasvim drugačije

Bil Gejts čestitao Indijcima na masovnoj vakcinaciji ali PRAVE BROJKE govore nešto sasvim drugačije

Milijarder i korona investitor je pohvalio zemlju jer je dostigla takozvanu veliku prekretnicu u oblasti vakcinacije.


Suosnivač Majkrosofta i megadonator SZO-a Bil Gejts još jednom je pohvalio Indiju za njen uspeh u upravljanju pandemijom Covid-19, nakon što je premijer Narendra Modi objavio da je njegova zemlja premašila „posebnu cifru“ od dve milijarde vakcinacija za oko 18 meseci. .

„Zahvalni smo na našem kontinuiranom partnerstvu sa indijskim proizvođačima vakcina i indijskom vladom za ublažavanje uticaja COVID-a 19“, napisao je Gejts na Tviteru u utorak, čestitajući Indiji na „još jednoj prekretnici“, dok je lično označio premijera Modija.

Modi je u nedelju tvitovao: „Indija ponovo stvara istoriju! Čestitam svim Indijcima na prelasku posebne brojke od 200 miliona doza vakcine. Ponosan na one koji su doprineli da indijska vakcinacija bude bez premca po obimu i brzini. Ovo je ojačalo globalnu borbu protiv COVID-a 19.”

Ovo nije prvi put da Gejts pohvali Indiju za njen odgovor na Covid-19. Posle sastanka sa ministrom zdravlja Mansuhom Mandavijom na marginama Svetskog ekonomskog foruma u ​​Davosu u maju, milijarder je rekao da „uspeh zemlje u kampanji vakcinacije i upotreba tehnologije za podizanje zdravstvenih ishoda nudi mnogo lekcija za svet. ”

Gejts je bio vodeća figura u globalističkim naporima za vakcinaciju od početka histerije Covid-19. Iako nije lekar, njegovi stavovi su dodatno dobili na težini zbog uloge Gejts fondacije kao glavnog donatora Svetske zdravstvene organizacije (SZO). Takođe ulaže milijarde u razvoj i distribuciju vakcina.

Ovaj “student” koji je napustio koledž te postao softverski milijarder takođe je privukao pažnju nakon svog TED govora iz 2015. u kojem je upozorio na „neizbežnu“ globalnu pandemiju. Ranije ove godine objavio je knjigu pod naslovom „Kako sprečiti sledeću pandemiju“, koju je pohvalio šef SZO Tedros Adhanom Gebrejesus.

Takođe se zalaže za stvaranje tima za globalni odgovor na epidemije i mobilizaciju (GERM) sa godišnjim budžetom od najmanje milijardu dolara koji bi planirao buduće pandemije.

Ministarstvo zdravlja Indije tvrdi da je u ovoj zemlji sa dve doze vakcinisano 90% stanovništva dok su prave brojke manje za oko 20% i iznose 67,1% stanovništva vakcinisano sa 2 doze.

Kada je reč o trećoj dozi vakcine nju je kako je u statistiku Nulta Tačka imala uvid primila samo trećina stanovništva.

NultaTačka