Sve vesti Svet

Bil Gejts poziva bogate zemlje da potpuno pređu na sintetičko meso zbog klimatskih promena (VIDEO)

Bil Gejts poziva bogate zemlje da potpuno pređu na sintetičko meso zbog klimatskih promena (VIDEO)

Intervju sa Bil Gejtsom iz 2021. godine koji je pozvao “bogate zemlje” da “pređu na 100% sintetičku govedinu” ponovo se pojavio na društvenim mrežama,te je prorok Gejts ponovo postao viralan.

U intervjuu za MIT  Tehnolodži Rivju u februaru 2021. , Gejts je insistirao na tome da Zapad mora da pređe na sintetičku govedinu u borbi protiv klimatskih promena.

“Mislim da bi sve bogate zemlje trebalo da pređu na 100% sintetičku govedinu”, rekao je Gejts na pitanje kako zemlje mogu pomoći u smanjenju emisije metana u vezi sa proizvodnjom hrane. „Možete se naviknuti na razliku u ukusu, a sigurno je da će oni vremenom učiniti da ukus bude još bolji.“

Gejts je tada tražio alternativne kompanije za meso  u koje je lično investirao, kao što su Impossible Foods i Beyond Meat (čije proizvode možete videti i na policama širom Srbije)

“ Impossible and Beyond imaju mapu puta, kvalitetnu mapu puta i kartu puta, što ih čini potpuno konkurentnim,” rekao je Gejts. “Što se tiče obima danas, oni ne predstavljaju 1% mesa u svetu, ali su na putu.”

Gejts se takođe hvalio da ljudi mogu biti društveno projektovani da prihvate sintetičko meso kao stalni izvor proteina.

„Na kraju, ta zelena premija je dovoljno skromna da možete na neki način da promeni [ponašanje] ljudi“, rekao je Gejts.

“Dakle, za meso u zemljama sa srednjim prihodima i iznad toga, mislim da je to moguće.”

Bil kaže da zapadnjaci moraju da pređu da jedu 100% sintetičke govedine dok on kupuje rekordne količine poljoprivrednog zemljišta i vrši monopol nad globalnom proizvodnjom hrane.

Gejtsa ponovo ispituju zbog kupovine američkog poljoprivrednog zemljišta i pozivanja na „održive“ alternative za meso jer cene hrane naglo rastu zbog nekoliko faktora, uključujući inflaciju, rastuće cene energije , nedostatak radne snage, izmišljene prekide u lancima snabdevanja i tenzije sa Rusijom, koja je najveći izvoznik đubriva u svetu i najveći proizvođač pšenice.

NultaTačka