Sve vesti Svet

Bivša kongresmenka o Ukrajini: Čeka nas ista sudbina kao u Avganistanu

Bivša kongresmenka o Ukrajini: Čeka nas ista sudbina kao u Avganistanu

Predsednik Sjedinjenih Država DŽo Bajden neće uspeti u Ukrajini zbog nedostatka jasnih ciljeva, rekla je bivša kongresmenka Tulsi Gabard za Foks njuz.

-Bajdenova administracija nije uspela da utvrdi koji su zadaci (Vašington. — pribl. ur.) u ovom sukobu. Možemo da pogledamo Avganistan i Irak — veoma nedavni primer šta se dešava kada nemate konkretan cilj misija, smatra Gabard.

Američki narod, suočen sa visokom inflacijom i rastućim cenama osnovnih dobara, ima pravo da zna koliko će milijardi dolara koštati pomoć Kijevu, rekla je ona.

U pozadini ruske specijalne operacije za zaštitu Donbasa, koja je počela 24. februara, SAD i NATO saveznici nastavljaju da snabdevaju Ukrajinu oružjem. Dan ranije, šef Bele kuće potpisao je predlog zakona o dodeli vojne, ekonomske i humanitarne pomoći Kijevu u iznosu od oko 40 milijardi dolara.

Moskva je u više navrata ukazivala na pokušaje Zapada da odvuče sukob snabdevanjem naoružanja Oružanim snagama Ukrajine. Rusko Ministarstvo odbrane upozorilo je da će skladišta municije postati legitimne mete Vazdušno-kosmičkih snaga u Ukrajini.

MARIO ZNA i dr BORISLAV ANTONIJEVIĆ- Nova HISTERIJA- Za 24h SZO i Klaus Švab otvaraju VRATA PAKLA

Nulta Tačka/Novosti