Sve vesti Svet

BIVŠI MENADŽER SOROŠEVOG FONDA OPTUŽEN ZA BRUTALNA PREMLAĆIVANJA I SILOVANJA

Howard Rubin je diplomirao hemijski inžinjering na Lafayette Coledžu ali umesto da radi u svojoj specijalnosti otišao je u Las Vegas da postane krupije. Izveštaji kažu da je tamo zaradio hiljade dolara koje je iskoristio za obrazovanje na Harvardu. Nakon što je završio MBA, fokusirao se na Wall Street i radi ou Solomon Brothers-u.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

,,Lep” i ,,glup Jevrejin”- ovako je kolega iz Soroš Fund Menadžmenta opisao svog bivšeg kolegu Howarda Rubina, kojeg je nekoliko žena optužilo za zlostavljanje. Prema New York Post-u, koji se poziva na sudske dokumente, finansijer ih je silovao u svojoj tamnici u svom luksuznom penthausu u New York-u.

U toku jedne od svojih sado mazo ,,akcija”, Rubin je navodno pretukao ženu toliko brutalno da su joj se impanti u grudima prevrnuli, pokazuju dokumenti. Povreda je kako se navodi toliko bila teška da je plastični hirurg odbio da je operiše.

Druga žena tvrdi da ju je Rubin rekao: ,,Silovaću te kao što sam silovao svoju ćerku”. Nakon toga ju je i silovao.

U sudskim spisima spominje se nekoliko žena- Mia Raquel Lytel i Amy Moore, obe opisane kao Plejboj zečice, kao i Stephanie Caldwell i Emma Hopper, obe modeli. Prema New York Postu, četiri druge žene pridružile su se tužbi protiv Rubina.

Rubinov odgovor

Finansijer koji je bio jedan od najviših menadžera u Soroš Fund Menadžmentu, kategorički je negirao otpužbe. Prema predlogu koji je podneo Rubinov advokat, žene su potpisale ugovor o neotkrivanju podataka u koje se kaže da su dale svoj pristanak na nasilni seks uz rizik od povreda. Za kršenje sporazuma predviđene su kazne do 500.000 dolara, dok je svakoj ženi kako se navodi plaćeno 5.000 dolara za jednu sesiju.

Prema advokatu Johnu Balestriereu, koji zastupa žrtve Soroševog radnika žene su verovale da će Rubin sa njima igrati neke ,,blage fetiš igre” i ,,možda fotografisati”. Nije se očekivalo da će neko od njih biti ,,stvarno pretučen”. U tužbi se takođe kaže da je žrtvama dato malo vremena da pogledaju ugovor koji potpisuju.

Slučaj Howarda Rubina donekle podseća na slučaj drugog finansijera, Džefrija Epštajna. Kao i ovo drugo, Rubina je u prošlosti nekoliko žena optuživalo za zlostavljanje, ali su slučajevi rešeni. Supruga finansijera, sa kojom je živeo 36 godina podnela je zahtev za razvod braka ranije ovog meseca.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”