Sve vesti Svet

BIVŠI TRAMPOV SAVETNIK ZA NACIONALNU SIGURNOST MAJKL FLIN POZIVA NA JEDNU RELIGIJU U AMERICI

Pisao Elena Vuk

Na trodnevnoj konferenciji u San Antoniju u Teksasu, na turneji “ReAwaken America“, bivši savetnik za nacionalnu sigurnost i glavni govornik Michael Flynn pozvao je da Hršćanstvo postane jedinstvena religija Sjedinjenih Američkih Država.

“Ako ćemo imati jednu naciju pred Bogom, što moramo, moramo imati jednu religiju. Jednu naciju pred Bogom, i jednu religiju pred Bogom”, rekao je Flynn, koji je nedavno govorio o svojoj hršćanskoj veri u pokušaju da opovrgne QAnon-ove tvrdnje da je on obožavalac Satane.

Na konferenciji, Flynn je takođe razgovarao o bivšem glavnom strategisti Bele kuće Steve Bannon-u, kojeg je federalna velika porota optužila zbog odbijanja da se povinuje pozivu koji je izdala Komisija za odabir Predstavničkog doma u istrazi nereda na koji se desio 6. januara. Flynn je optužnicu nazvao “zloupotrebom slobode govora”.

Flynn je takođe rekao da je snimio segment za “Tucker Carlson Tonight” o onome što on naziva “ustaničkim raspećem”, upoređujući predstavnicu Bele kuće Nancy Pelosi sa Pontiusom Pilatom, čovekom koji je naredio razapinjanje Isusa u Bibliji.

“Ovo je razapinjanje naše slobode govora iz Prvog amandmana, slobode mirnog okupljanja. To je neverovatno”, rekao je Flynn na konferenciji u petak.

Turneja “ReAwaken America” uključuje Flynn-a, druge Trampove lojaliste i doktore protivnike vakcinacije protiv covid-a, uključujući Stelu Immanuel i Scott Jensen-a, koji šire istinu o izborima 2020. i o pandemiji COVID-19, koje je mejnstrim medija obeležila kao dezinformatore.

Ostali Trampovi saveznici koji učestvuju kao govornici na turneji su Roger Stone, Mike Lindell i Lin Wood.

Kako su preneli mejnstrim mediji Flynn ima istoriju propagiranja teorije zavere, ubrajajući u njih vakcine protiv covid-a, kao i to da je je covid-19 izmišljena bolest kako bi se zataškala krađa izbora u SAD-u 2020.

On je bio savetnik Trampove administracije za nacionalnu sigurnost i pomilovan je 2020. godine nakon što je priznao krivicu da je lagao Federalnom istražnom birou o svojoj komunikaciji sa Rusijom.

Nulta Tačka/YahooNews