Srbija Sve vesti

BLIC prešao granicu “FEJK VESTI”! Ponovo širi teorije zavere o Putinovom zdravlju (VIDEO)

BLIC prešao granicu "FEJK VESTI"! Ponovo širi teorije zavere o Putinovom zdravlju (VIDEO)

Da je Blic ostao bez čitanosti kao i da je ova redakcija potpuno izgubila poverenje čitalaca zna veći deo Srbije koji je bio žrtva njihovih vesti u protekle 2 i po godine.

Ali “novinari” ove redakcije ne odustaju i kako bi opravdali platu ukoliko je uopšte i imaju moraju da rade i najgore stvari kako bi zaradili za tu paštetu.

Nakon bezbroj lažnih vesti i dezinformacija koje postoje na ovom pre svega portalu pa i u štampanom izdanju Blica današnja vest ide u top 5 lažnih vesti za 2022. godinu jer verujemo da će Blic preći i ovu granicu.

Naime, kako prenosi blic u još jednom skandalozno zaverničkom naslovu novi snimak sa Ekonomskog foruma u Sankt Petersburgu pokazuje da je Putin bolestan.

Ovo je verovatno 40 naslov o Putinovoj bolesti ili bolestima koje prenosi Blic a kojeg jedino Nulta Tačka “fektčekuje” jer ostali “fektčekerski” portali rade za istu agendu kao i Blic.

Kako Blic prenosi:

“Pojava ruskog predsednika Vladimira Putina na nedavnom ekonomskom forumu u Sankt Petersburgu podigla je prašinu i iznova pokrenula pitanja o njegovom zdravlju.”

“Naime, svi su primetili da Putin jedva održava ravnotežu dok stoji za govornicom. Činilo se da pati od nekontrolisanih grčeva dok je držao jednosatni govor svojim partnerima. Pitanje zdravlja ruskog predsednika je pod fokusom otkako je počeo da se pojavljuje na javnim događajima dok je u toku invazija na Ukrajinu.”

Putin je držao jednosatni govor na forumu u Sankt Petersburgu i kako se može zaključiti iz snimka, predsednik Ruske Federacije izgleda kao u svakom svom nastupu, bez ikakvih grčeva i lelujanja. Njegov uobičajeni nastup kretanja sa leve na desnu stranu u toku nastupa je primetan od početka njegovog mandata, prirodno stanje ali to Blicu nije dovoljno.

Mejntrim mediji u svetu i Srbiji dotakli su samo dno čitanosti i poverenja te je razumljivo zašto se ne samo redakcija Blica već i drugih medija bave širenjem teorija zavere i dezinformisanjem javnosti. Najnovije istraživanje samog Rojtersa koji je deo mejntrima pokazuje da svega 27% javnosti veruje mejntrimu ili da ih uopšte gleda ili čita.

NultaTačka