Sve vesti Svet

Blumberg: Nestašica hrane i energenata širom sveta neminovna

Blumberg: Nestašica hrane i energenata širom sveta neminovna

Klaus Švab je još prošlog proleća, u sred vakcinalne faze korona agende, najavio svetu da se pripremi za novu agendu globalista koja će uslediti odmah nakon virusa – nestašicu hrane i energenata širom sveta.

Glasilo globalista tvrdi da je glad u svetu neminovna, a pobuna naroda zbog poskupljenjem hrane i energenata već je zahvatila Šri Lanku, Egipat, Tunis, Peru dok se u Evropi povodom krize za sada demonstrira sporadično.

Prema Blumbergu, ekonomska kriza je pogoršana FED-ovom agresivnom kampanjom pooštravanja u sferi monetarno- kreditne politike.

To je dovelo Šri Lanku pred bankrot je ne može da isplati svoje obveznice, a kolaps privrede preti Pakistanu i Tunisu do Etiopije i Gane, navodi Blumberg.

Rastuće američke kamatne stope znače skok troškova servisiranja duga za zemlje u razvoju i to odmah nakon što su pozajmile milijarde dolara za borbu protiv kovid-19, a kriza će da stimuliše odliv kapitala.

Drugi problemi je i novi talas korona virusa koji je zatvorio ključne gradove u Kini, a izvesno je da Evropa i SAD tonu u duboku recesiju.

Samo od prošle godine u SAD je zabeležen skok inflacije za čak 70 odsto, a predsednik Džozef Bajden je na to juče odgovorio novinarima: „To je Putinov skok cena, Rusija je kriva za inflaciju“, ne obrazloživši koje će ekonomske mere Amerika da preduzme da bi zaustavila drastična poskupljenja i siromašenje naroda.

Nulta Tačka/SrbinInfo