Sve vesti Svet

Bolesno! Transrodni muškarac presrećan jer deli svlačionicu sa devojčicama- Novo Normalna Holandija

Bolesno! Transrodni muškarac presrećan jer deli svlačionicu sa devojčicama- Novo Normalna Holandija

„Najbolji poklon koji sam mogao da dobijem“; reči su 31-godišnje/g holandske transrodne osobe (muškarac), koji je srećan/na nakon što su mu dozvolili da igra fudbal sa grupom tinejdžerki i koristi njihovu svlačionicu.

Holandske novine VRPO, prenose „borbu“ Marjolein Shejpers (31) kroz koju je prošla/prošao pokušavajući da ispoštuje pravila koja je postavila Kraljevska fudbalska asocijacija (KNVB).

Međutim, nakon što je dobio novi pasoš koji je potvrdio da je biološki muškarac žena, Shejpers je tada mogao da se registruje kao žena u KNVB-u i bio je srećan.

SOROŠ BRIGADA u Srbiji najavljuje proteste ako se zabrani GEJ PARADA

Nakon što je na početku naišao na poteškoće sa timom svog rodnog grada u Vesterborku, Shejpers je putovao 200 kilometara da bi se pridružio timu tinejdžerki u Liseu, a Shejpers je to izjavio kao „Najbolje vreme u mom životu“.

„Konačno su me prihvatili saigrači. Pridružio sam se“, rekao je Shejpers, dodajući da je mogućnost da koristim istu svlačionicu kao i mlade devojke „najbolji poklon koji sam mogao da dobijem“.

Međutim, KNVB je kasnije suspendovao Shejpers iz igre jer je bio znatno stariji od igrača koji se sastoje mlađih od 20 godina.

Imam 31 godinu, ali se ne osećam tako. Puna sam hormona i osećam se kao 15-godišnja devojčica – rekla je Marjolein.

Nove mere, nova agenda a isti igrači- Večeras od 20:30h, Mario Zna UŽIVO otkriva sve zabranjene vesti (VIDEO)

KNVB se plaši da sam previše jak da bih igrao sa mladim devojkama i protiv njih. To nije slučaj, i o tome ne možete suditi iz stolice u Zeist-u.

Marjolein je insistirao da KNVB dođe i gleda ga na treningu kako bi ih uverio.

Videćete da najsrećnija devojka na svetu igra lep fudbal sa svojim timom – rekao je Marjolein.

Osim moralnih i seksualnih problema sa 31-godišnjim biološkim muškarcem koji koristi istu svlačionicu kao i gomila tinejdžerki, Shejpers očigledno uživa fizičku prednost u odnosu na druge igrače protiv kojih će se suočiti.

Slični slučajevi:

Nakon što je biološkom muškarcu u svojim 30-ima koji se identifikuje kao transrodna žena bilo dozvoljeno da se takmiči u finalu galskog fudbala protiv 16-godišnjih devojčica, Tviter je zabranio naloge ženama koje su se žalile na to.

Slika Đulije Valentino koja se takmiči u Irskoj jasno ilustruje fizičku superiornost koju ima nad protivničkim igračima.

Još u junu, međunarodno upravno telo ragbija zabranilo je transrodnim sportistima da se takmiče u ženskim mečevima.

NultaTačka/VPRO