Sve vesti Svet

Bolnica odbija da uradi transplantaciju bubrega 9-godišnjem dečaku jer mu otac nije vakcinisan protiv COVID-a

Bolnica odbija da uradi transplantaciju bubrega 9-godišnjem dečaku jer mu otac nije vakcinisan protiv COVID-a

Bolnica u Klivlendu odbija da devetogodišnjem dečaku obezbedi spasonosnu transplantaciju bubrega jer njegov otac nije vakcinisan protiv COVID-a 19.

Utvrđeno je da je Dejn Donaldson savršen donator za svog sina Tannera još 2018. pre nego što je korona histerija počela.

Znajući da transplantovani bubrezi od živih donora traju samo oko 20 godina, porodica je odlučila da odloži proceduru.

Sada Dečija bolnica Cleveland Clinic odbija da izvrši operaciju jer otac nije vakcinisan.

“Pojedinci koji su aktivno zaraženi COVID-om 19 imaju mnogo veću stopu komplikacija tokom i nakon operacije, čak i ako je infekcija asimptomatska”, navodi se u saopštenju bolnice.

Donaldson radi u osiguranju i odbio je da se vakciniše iz verskih razloga i zato što je i sam svedočio velikom broju klijenata koji su postali kritično bolesni nakon što su primili vakcinu.

“Živi donor je najbolji donor za bubrege”, rekao je otac.

Otac je obećao da će potpisati izuzeće koje štiti bolnicu od odgovornosti ako on ili njegov sin dobiju COVID, ali klinika i dalje odbija da izvrši operaciju.

“Neprestano nastojimo da smanjimo rizik za naše žive davaoce, a vakcinacija je važna komponenta kako bi se osigurao najsigurniji pristup i optimalni ishodi za davaoce”, rekli su iz bolnice.

Donaldson je sada primoran da potraži drugu bolnicu za izvođenje procedure.

Mnogi korona propagatori bezbroj puta su pozvali da se nevakcinisanima uskrati medicinska pomoć kao kazna zato što ne žele da se vakcinišu.

Brojne bolnice širom Amerike slede istu politiku ‘bez vakcinacije nema transplantacije” kao ova Klivlendska klinika.

UCHealth iz Colorada odbio je transplantaciju bubrega ženi koja je bila u petoj fazi otkazivanja bubrega jer je odbila da primi vakcinu.

NultaTačka/SummitNews