Sve vesti Svet

BOLNICA U NJUJORKU PRIMORANA DA PRESTANE SA POROĐAJIMA JER SU RADNICI PODNELI OSTAVKE ZBOG NAMETANJA OBAVEZNE VAKCINE (VIDEO)

Pisao Elena Vuk

Bolnica u severnom delu Njujorka bila je prisiljena da “pauzira” obavljanje porođaja od 24. septembra nakon što je većina babica dala ostavku zbog zahteva za obaveznom vakcinom protiv Covid-19.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Izvršni direktor zdravstvenog centra okruga Lewis, Gerald Cayer objavio je to na konferenciji za novinare u petak, prema WWNY. Prema njegovim rečima , šest zaposleinih u porodilištu dalo je otkaz, a još sedam je “neodlučnih”, što bolnicu čini nesposobnom za sigurne porođaje.

“Ako možemo pauzirati ovu uslugu, i sada se okrećemo na regrutovanje medicinskih sestara koje su vakcinisane, onda ćemo moći ponovno da uključimo obavljanje porođaja u okrugu Lewis“, rekao je Cayer.

Cayer je rekao da se čeka još 165 zaposlenih u bolnice koji se tek trebaju vakcinisati protiv COVID-19; to je 27 posto radne snage.

Ostalih 464 radnika, ili 73 posto zaposlenih,su primili vakcinu, rekao je on.

U avgustu je država objavila da će se od svih zdravstvenih radnika u bolnicama i ustanovama za dugotrajnu negu širom države Njujork tražiti da do 27. septembra prime makar jednu dozu vakcine protiv COVID-19.

Cayer je rekao da je to saopštenje podstaklo 30 radnika na vakcinaciju, dok je 30 dalo otkaz. -WWNY

Njujork nije jedina država sa zdravstvenim radnicima koji odbijaju da se vakcinišu. Prošlog meseca, grupa medicinskih radnika u Novom Meksiku protestovala je protiv obaveznih vakcina, za koju kažu da “oduzimaju ljudima izbor i jer nema informisanog pristanaka” i zato što se “krši medicinski etički kodeks, kao i osnovna ljudska prava, ustav i Nirnberški kodeks”, prema KFOX14.

Protesti su održani i u Kaliforniji, Koloradu, Viskonsinu, Arizoni, Vašingtonu i u ostalim delovima SAD-a.

 

 

 

 

Sudeći prema ogromnom broju lajkova na YouTube-u, većina ljudi ih podržava.

Nulta Tačka/ZeroHedge