Srbija Sve vesti

BOLNICE U SRBIJI SPROVODE KORONA APARTHEJD A NAROD ĆUTI! DONELI ODLUKU DA PACIJENTI MORAJU DA SE VAKCINIŠU!

Kako se da videti na društvenim mrežama više bolnica u Srbiji je protivustavno donelo odluku da pacijenti ne mogu da se leče, odnosno da leže u bolnicama, ako nisu vakcinisani!

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Šta će se desiti, ako bolnica odbije da primi nekog pacijenta, a on umre zbog nedostatka zdravstvene zaštite, koju plaća ceo život! Ovo je suspenzija države i dovodi do toga da je svaki način borbe u samoodbrani je dozvoljen. – piše SrbinInfo

Više bolnica je donelo odluku da pacijenti koji dolaze na bolničko lečenje, a koji nisu prethodno primili vakcinu protiv kovida 19, moraju da budu vakcinisani dok borave u bolnici.

OKRUTNO! OSTEOPATA 32 GODINE, PRIMORAN DA NAPUSTI POSAO ZBOG GUBITKA PAMĆENJA I OŠTEĆENIM GOVOROM KOJI SU POSLEDICA KRVNIH UGRUŠAKA NASTALIH NAKON VAKCINACIJE

Pored toga što je ovako sročena odluka protivzakonita, ona je i formulisana na takav način da ostaje nejasno šta zapravo znači obavezna vakcinacija za pacijente u bolnicama, jer se postavlja pitanje šta će se desiti ako pacijent odbije vakcinaciju.

Upravo je ovo bilo jedno od pitanja koje je dnevni list Danas uputio Opštoj bolnici Požarevac, koja je jedna od ustanova koje su donele odluku o obaveznoj vakcinaciji hospitalizovanih.

Iz ove ustanove su odgovorili da „nijednom pacijentu neće biti uskraćena zdravstvena nega u skladu sa njegovim zdravstvenim stanjem“.

– Ukoliko vitalne indikacije pacijenta ne dopuštaju imunizaciju, takvom pacijentu će biti ukazana medicinska pomoć bez obavezne vakcinacije, uz primenu svih mera zaštite, dodali su iz bolnice.

Opšta bolnica Požarevac nije jedina koja je donela ovakvu odluku. Pored nje, prema dokumentima koji su se pojavili na društvenim mrežama, isto je učinila i bolnica u Pančevu.

Obe bolnice napisale su da „pacijenti koji se leče u stacionarnim uslovima, ukoliko nisu prethodno imunizovani na Sars-Cov-2, potrebno je da u toku trajanja hospitalizacije, obavezno budu vakcinisani protiv bolesti kovid 19“.

Takođe obe ustanove u svojoj odluci pozivaju se na dopis Ministarstva zdravlja od 13. jula, dostavljen „elektronskim putem“, koji nije javno dostupan.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Iz Ministarstva zdravlja nisu odgovorili na pitanje o obaveznoj vakcinaciji hospitalizovanih pacijenta.

NultaTačka/SrbinInfo