Sve vesti Svet

Bolsonaro isprozivao “ekologa” DiKaprija: Prvo se odrekni svoje jahte pa onda drži predavanja

Bolsonaro isprozivao "ekologa" DiKaprija: Prvo se odrekni svoje jahte pa onda drži predavanja

Brazilski predsednik Žair Bonsonaro održao je Leonardu Dikapriju predavanje o licemerju, rekavši glumcu da bi trebalo da „odustane od svoje jahte pre nego što drži predavanja svetu“ o životnoj sredini.

Treba napomenuti da je u januaru DiCaprio bio sa prijateljima na odmoru na 150 miliona dolara vrednoj „Vava II“ jahti, najvećoj jahti proizvedenoj u Britaniji, za koju se procenjuje da proizvodi 238kg ugljen-dioksida po milji – koliko prosečan britanski automobil emituje za dva meseca.

Bolsonaro je odgovorio Dikapriju, koji je tvitovao da se amazonska prašuma „suočila sa napadom ilegalne seče šuma od strane rudarske industrije u poslednje 3 godine“.

„Opet ti, Leo?“ tvitovao je Bolsonaro. „Mogao bih da ti kažem, opet, da odustaneš od svoje jahte pre nego što držiš predavanje svetu, ali znam progresivce: želite da promenite ceo svet, ali nikada sebe, pa ću vas pustiti da tako nastavite”.

„Među nama, čudno je videti tipa koji se pretvara da voli Planetu obraćajući više pažnje na Brazil nego na požare koji štete Evropi i njegovoj sopstvenoj zemlji“, nastavio je.

Ali ne brini, Leo, za razliku od mesta za koja se pretvaraš da ih ne vidiš briljantno igrajući ulogu slepca, Brazil jeste i nastaviće da bude nacija koja najviše čuva svoju sredinu. Možete nastaviti da se igrate sa svojim igračkama holivudske zvezde dok mi radimo svoj posao.

U stvari, u mojoj vladi prosečna seča šuma je mnogo niža nego što je bila u prošlosti, kada je na vlasti bio prevarant koga podržavaš.

Jasno je da svi koji napadaju Brazil i njegov suverenitet zarad zaštite životne sredine nemaju pojma o tome. Oni ne znaju, na primer, da čuvamo više od 80% naše domaće vegetacije ili da imamo najčistiju energiju među nacijama G20.

Takođe je jasno da ne znate da je moja vlada najavila novu posvećenost iskorenjivanju ilegalne seče šuma do 2028. godine, a ne do 2030. kao većina zemalja. Ili možda to znate, ali se iz nekog razloga pretvarate da ste neznalice. Nadam se da nećete dobiti previše za ovu ulogu.

Ako ne znate, voleli bismo da prestanete da širite dezinformacije. U nedavnoj prošlosti, koristili ste sliku iz 2003. da biste govorili o požarima u Amazonu koji su se navodno dogodili 2019. godine i to je bilo razotkriveno, ali ja sam vam oprostio. Zato molim vas idite i ne grešite više.

Inače, šta mislite o tržištu uglja u Evropi? A šta je sa Gretom Timberlejk, da li znate šta je radila u poslednje vreme i šta ima da kaže o tome? Da sam bio domaćin roštilja u svojoj kući, siguran sam da bi vikala “Kako se usuđuješ?”.

Nulta Tačka/InfoWars